<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
scantruck-top

Scantruck: Brønderslev-entreprenør holder sig til det sikre

Murermester Peter Juul har hverken skiftet maskinmærke, type eller sælger i 20 år.

Der er ikke de store dikkedarer, når murermester og entreprenør Peter Juul i Brønderslev beslutter sig for, at der skal købes ny teleskoplæsser. Det er nemt. Han bruger bare drejebogen fra sidste gang. Og forrige. Og gangen før. Og så ringer han til distriktschef Freddy Lange Nielsen hos Scantruck A/S, som derefter leverer et funklende nyt eksemplar af Manitous største teleskoplæssere i construction-serien. Eller måske to, som det netop har været tilfældet.

To Manitou MT1840A til afløsning for to Manitou MT1840. Maskintransporten fra Scantruck satte to nye af og tog to brugte med retur. Fuldstændig ens, bortset fra, at de nye altså er fem år yngre.

 

486-1Brønderslev-entreprenør og murermester Peter Juul på plads i en af de to nye Manitou MT1840A.

 

To ad gangen

- Det er 20 år siden, jeg købte min første Manitou. Med de to nye har jeg nu haft syv. Nu får jeg to ad gangen. Det passer med to store teleskoplæsere til vores arbejdsopgaver med facadearbejde, tagarbejde og andet i højden. Det har vi fundet ud af, at vi bedst gør med et par 18 meter Manitou’er, forklarer Peter Juul.

Manitou MT1840A er flagskibet blandt Manitous firehjulstrukne teleskoplæssere, designet til bygge- og udlejningsbranchen. Maskinerne har firehjulsstyring og er terrængående. Totalt omfatter MT-serien 16 modeller med løftehøjder fra 4 til 18 meter. Hos entreprenørvirksomheden i Brønderslev er det altså topmodellen med løftehøjde på 18 meter og rækkevidde på godt 13 meter, der vælges gang på gang. Maskinen har kapacitet til at løfte op til fire tons.

Peter Juul startede virksomheden Murerfirmaet Peter Juul ApS i år 2000. I dag har firmaet et halvt hundrede medarbejdere fordelt på murere, tømrere samt jord- og betonfolk. De tager sig specielt af byggeri inden for både industri og landbrug. Samt ikke mindst til biogasanlæg, som Peter Juul har nogle stykker af på den aktuelle ordreliste.

486-3To nye Manitou MT1840A med store mandskabskurve ved virksomheden i den nordlige udkant af Brønderslev.
 

Biogas lokalt

I nærområdet skal entreprenøren og hans mandskab både til Vrejlev Mølle, Vrå, Rakkeby og Brønderslev for at bygge i biogassens tjeneste. Ordrebogen rummer også blandt andet en kvægstald, flere landbrugshaller og en stor administrationsbygning.

- Foruden de større projekter, laver vi en del for private. Vi bygger nye huse, blandt andet rækkehuse til udlejning, og boligblokke specielt i Aalborg-området. Og så laver vi udstykninger, nedbrydninger og snerydning, så det er en alsidig butik, fortæller Brønderslev-entreprenøren.

Derfor er det også en bred vifte at medarbejdere, der står på lønningslisten. Peter Juul beskæftiger både murere, tømrere, malere, han har egen tegnestue, og hertil naturligvis også kontorfolk i administrationen.

486-4Nyt maskineri rækker mod den nordjyske himmel. Men samtidig særdeles kendt maskineri. Murerfirmaet Peter Juul ApS holder sig til det kendte og skifter som regel bare Manitou MT1840 ud med nye Manitou MT1840.

Kontaktinformation