<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
484-1

Pakæsel med larvefødder og edderkoppeben tager slæbet

Store forventninger hos Scantruck til små ladvogne med eller uden kran fra italienske Platform Basket. Læs mere her.

Store forventninger hos Scantruck til små ladvogne med eller uden kran fra italienske Platform Basket

 

Den italienske producent af et stort antal modeller i larvebåndslifte, Platform Basket, gør andet end at gå i højden med arbejdende folk og grej. Fabrikken har lanceret fire forskellige pakæsler, som er klar til at tage det tunge slæb, når der skal flyttes tunge materialer rundt på byggepladser, lagre og andre steder, hvor maskiner med fleksibilitet kan gøre en forskel. Flere af de nye modeller fra Platform Basket kan tilmed fungere som kran og både læsse og losse sig selv med tungt gods.

”Der er tale om små, solide ladvogne, som altså også kan krane. To af dem er på bælter og to er med edderkoppeben, som det også kendes fra Platform Baskets mange forskellige bæltelifte. Vognene fragter nemt materialer rundt. For eksempel tunge varmepumper, som der installeres mange af i øjeblikket”, siger Scantrucks liftspecialist, salgskonsulent Flemming Jakobsen.

 

 

Benzin, el eller hybrid

Den mindste af ladvognene er PCR10, som læsser op til 1,1 tons på ladet, men selv vejer lidt mindre. Som de øvrige, kan den fint smutte op på en standard-trailer. Alle fire køretøjer fås enten med benzinmotor eller i en hybrid version, som tillige har en el-motor. Det giver mulighed for at køre på benzin udendørs og el inde.

Alternativt kan alle fire udstyres med lithium-ion batterier og et opladningssystem til netværksstrøm, så den sidste rest af emissioner fordufter.

Den anden bælte-model, PCR12, kan læsses med op til 990 kg, og den har kran med rækkevidde på 4,2 meter og løftehøjde på 4,9 meter. Ligesom PCR10 har PCR12 god plads på platformen til gods og materialer, som den altså selv kan læsse på og af med kranen.

 

 

Stabilt med lange ben

Stabiliserende edderkoppeben er en Platform Basket-specialitet, som anvendes på hele den 36 modeller store serie af bæltelifte, som da også er døbt ”Spider”. Nu kravler edderkopperne også ind i det nye segment af bæltedrevne transportkøretøjer med kran. Både MCR30 og MCR40 bevæger sig rundt på larvebånd, mens holder balancen optimalt og arbejder med de lange ben slået ud.

”Maskinerne kan stilles op med forskellig arbejdsbredde, og edderkoppebenene giver selvsagt optimal mulighed for at nivellere. De har alle fjernbetjening, og køretøjerne med kran kan fås med vakuum-sug til montering af vinduer. Der er tillige mulighed for at montere spil til løft op til 800 kg”, fortæller Flemming Jakobsen.

Platform Baskets nye kuld pakæsler er så småt ved at forberede sig på at forlade fabrikken i Poviglio vest for Bologna i det nordlige Italien. Salgskonsulent Flemming Jakobsen hos Scantruck forventer, at den danske importør kan levere i det tidlige forår.

 

Billedtekster: 

På øverste billede ses en PCR12 løfter en palle med gods op, klar til at placere på ladet. Den lille transporter med kran kan læsse sig selv med op til 990 kg.

484-2Der er gang i produktionen af pakæsler både på edderkoppeben og på larvebånd hos Platform Basket. Forrest en MCR40 på lange, solide ben foran en PCR12.

Kontaktinformation