480_1_web

Nordjysk Lift kører let ind i de næste 25 år

Klar til jubilæum efter indkøb af fem kompakte Manitou ULM-teleskoplæssere

Det bliver en velekviperet jubilar, der slår portene op til 25-års jubilæum i sit hovedkvarter i Hjørring fredag den 25. august. Udlejningsvirksomheden Nordjysk Lift runder det kvarte århundrede og kan gøre klar til at køre ind i de næste 25 år. Og det kommer til at foregå ganske let.

Nordjysk Lift har nemlig købt ind hos den danske Manitou-importør, Scantruck A/S, forud for jubilæet. En hel håndfuld Manitou-teleskoplæssere af modellen ULM i den absolutte letvægtsklasse. ULM står for Ultra Light Manitou, og de gesvindte ULM412H på den markant lave side af de tre tons ruller da også nemt op på en almindelig trailer.

Netop den beskedne vægt og maskinernes kompakte mål har da også været kraftigt medvirkende til valget, fortæller Nordjysk Lifts administrerende direktør, Jacob Sørensen.Lav vægt en kæmpestyrke

Manitou ULM412H er smart og handy og helt ideel til blandt andet mindre byggepladser. Både entreprenører, tømrere, murere og andre med mindre byggerier er rigtigt godt kørende, når teleskoplæsseren bare kan køres op på en standardtrailer og transporteres til byggepladsen. Derfor tog vi en håndfuld, som nu er fordelt rundt i landet”, forklarer Jacob Sørensen.

”Det er naturligvis en kæmpestyrke, at maskinerne ikke vejer mere. Derfor venter vi også, at mange kunder kommer omkring med egen trailer, selv om vi naturligvis også er klar til at levere. Vi har i alt 11 afdelinger, og ingen maskiner er låst til enkelte afdelinger. Vi flytter simpelthen maskinerne mellem afdelingerne hen over natten efter behov”, forklarer direktør Jacob Sørensen.

De små teleskoplæssere med mange kræfter vakte berettiget opsigt, da Manitou lancerede dem. ULM412H kom til verden sammen med ULM415H. Begge modeller holder de beskedne mål på 1,49 meter i bredden og en højde på 1,92 meter. Begge har en løftehøjde på 4,3 meter. Men hvor ULM412H løfter op til 1,25 tons, klarer ULM415H 250 kg mere.

 

Nemt for føreren

Det er i øvrigt ikke kun vægten, der gør teleskoplæsserne lette at håndtere. Også adgangen til kabinen foregår nemt, og inden døre i kabinen har maskinføreren nem udsigt hele kompasset rundt. Taget i maskinerne er et gennemsigtigt vindue i polykarbonat og dermed stødsikkert, men samtidig lettere end traditionelt hærdet glas.

Manitou-konstruktørerne har i øvrigt været gavmilde med styringen på maskinerne. Lige som på større teleskoplæssere, er der både to-hjuls, fire-hjuls og krabbestyring.

De fem kompakte teleskoplæssere er langt fra de eneste hos Nordjysk Lift, der står Manitou på. Udlejningsfirmaet har også adskillige andre modeller af Manitou-teleskoplæssere fra de mindste med løftehøjde på 4,3 meter til den helt store rotationsteleskoplæsser på 35 meter. Scantruck har også leveret Manitou-saxlifte til udlejningsfirmaet, hvor det også er den franske producent, der har leveret langt hovedparten af den store flåde af bomlifte.Klar til fest

Nordjysk Lift har i øvrigt også forsynet sig med maskiner fra andre dele af Scantrucks importprogram. Således har Jacob Søresen også for nylig fået leveret to 26 tons Komatsu PC240LC-11 gravemaskiner på bånd og en 14 tons Komatsu PW138-11 hjulgravemaskine.

Nordjysk Lift venter stort ryk-ind til jubilæumsfesten i hovedafdelingen i Hjørring den 25. august.

”Alle uden undtagelse er velkomne til arrangementet, hvor der blandt andet bliver lejlighed til at prøvekøre nogle af vores mange maskiner. Gæsterne får også mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter i løbet af dagen, og så serverer vi også god mad og drikkevarer og sørger for god musik”, siger Nordjysk Lifts administrerende direktør, Jacob Sørensen.

 

Billedtekster:
Første billede: ”Smart lille, kompakt maskine. Dem ta’r vi fem af”, besluttede Nordjysk Lifts administrerende direktør, Jacob Sørensen, da han fik præsenteret Manitou-teleskoplæsseren ULM412H.

 

480_2_web
Jacob Sørensen har også købt ind af Komatsu-maskineri. Blandt andet af 26 tons gravemaskinen PC240LC-11, som han tog to af.

Kontaktinformation