492-2

Høj sikkerhed når der roteres 26 meter oppe

To nye Manitou-rotationsteleskoplæssere er kørt i stilling til masser af opgaver med både træ og beton hos Ribe-byggefirma

Der sker ting og sager i de højere luftlag, når byggefirmaet VBE Totalbyg rykker ud fra domicilet lidt uden for Ribe. Uanset om det gælder virksomhedens træ-folk i tømrerafdelingen eller beton-drengene hos struktørerne, stiler de højt. I mange tilfælde helt op til 26 meter.

Der sørger VBE Totalbygs to spritnye Manitou-teleskoplæssere for at bringe både mandskab og materiel sikkert op – og ned igen. Sikkerheden vejer nemlig tungt i Ribe-firmaet, som blot har små fem år på bagen, siden de tre indehavere skabte en ny konstruktion med basis i to andre firmaer. Brødrene Steffen og Søren Christensen driver VBE Totalbyg sammen med Thomas Schmidt. To tømrermestre og en bygningsstruktør.

Tre driftige sydvestjyder, som startede deres nye fælles-firma med otte mand på lønningslisten. I dag er der omkring 30, og der er fuld fart på med såvel hovedentrepriser som fagentrepriser med byggeprojekter for især industri, erhverv og landbrug. VBE Totalbyg afleverede i fjor det, der dengang var Danmarks største padel-center. Bilhuse, idrætshaller, lagerbygninger og andre byggerier til erhvervsvirksomheder bliver også rejst med Ribe-firmaets byggeskilt foran.

 

Både træ og beton i højden

”Og mange af byggerierne er naturligvis høje. Derfor har vi behov for sikre maskiner til at bringe os op, hvor det sker. Både når det gælder træ-folkene, som skal lave facader, tage og meget andet i højden. Men også betonfolkene, som har behov for solidt materiel til at krane jern som blandt rionet og til at flytte støbekasser”, forklarer Thomas Schmidt.

Det er Scantruck A/S, der, som dansk importør og forhandler af Manitou, har leveret de to nye roterende teleskoplæssere med den imponerende løftehøjde på 26 meter. De to maskiner er af nøjagtig samme model, nemlig MRT2660, og de er også ens, når det kommer til udstyr. Begge er leveret med en stor mandskabskurv, som giver optimale muligheder for, at Ribe-byggefolkene kan færdes og arbejde sikkert på selv meget høje byggerier.

 

Grundigt tjek inden køb

”Som rotationsteleskoplæssere kan de to maskiner rotere 360 grader. Altså hele vejen rundt. Det giver selvsagt store fordele i de ofte ganske forskellige opgaver, de skal deltage i. De har afløst to andre rotationsmaskiner af et andet mærke, og vi kan virkelig mærke, at Manitou er helt fremme med ny udvikling. Vi tjekkede naturligvis mulighederne meget grundigt, inden vi bad Scantruck om at komme med de to MRT2660-læssere til os. Og vi har helt sikkert fået nogle godt veludviklede maskiner med flere features, end vi har haft tidligere. Blandt andet har vi fået mere sikkerhed for vores medarbejdere, end vi havde tidligere”, siger Thomas Schmidt.

 

25 års jubilar i 5-årigt firma

Foruden at kunne bringe folk og grej op i 26 meters højde, har rotationsteleskoplæsseren Manitou MRT2660 også en markant rækkevidde på tæt på 22 meter. Når VBE Totalbygs betonfolk bruger en maskine til kran-opgaver, er der kapacitet til af løfte seks tons, og der er 156 hestekræfter i motorrummet.

Selv om det sydvestjyske byggefirma ”kun” runder sit femte år her i starten af 2024, er der en lille finurlighed omkring en af virksomhedens medarbejdere. På Ribe-egnen render man ikke af pladsen i utide, og en af de ansatte har faktisk 25-års jubilæum i år. Det skyldes dog den nye firma-konstruktion fra, da brødrene Steffen og Søren Christensen fandt sammen med Thomas Schmidt og skabte VBE Totalbyg på fundamentet af blandt andet Vestjysk Bygge- og Entreprenørforretning og ST Tømrer.

På øverste billede ses VBE Totalbygs nye teleskoplæssere løfter både højt og langt. Maskinerne kan sende mandskabskurvene 26 meter op og har en rækkevidde på næsten 22 meter. Kapaciteten er til seks tons.

492-1
Tømrermester og medindehaver af VBE Totalbyg Søren Christensen (til venstre) får en snak med Scantruck-distriktschef Otto Madsen, som sørgede for leveringen af de to nye Manitou MRT2660 rotationsteleskoplæssere.

Kontaktinformation