<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
scantruck-6

Fire Manitou-læssere udklækker nye teleskoplæsser-førere

AMU-Fyn købte fire nye Manitou af Scantruck, da det viste sig, at det er bedre at eje end leje de store maskiner.

Der er kø ved de fire røde teleskoplæsserne på erhvervsuddannelserne hos AMU-Fyn i Tietgenbyen i Odense. De er nemlig vejen til det teleskoplæsser-certifikat, der giver folk i byggebranchen og landbruget mulighed for at køre lovligt og med sikkerheden i orden, hvis de skal køre med gafler, mandskabskurv eller kran-udstyr.

Det er der mange, der gør. Kurserne kører i perioder non-stop. Derfor fandt AMU-Fyns direktør lommeregneren frem og så på, om det var det rigtige at leje maskinerne, som man altid havde gjort.

- Det var det ikke. Så det blev til fire nye Manitou-læssere i forskellige størrelser, da vi bestilte hos Scantruck A/S. Dels sparer vi penge, og dels er det rart at kende sine egne maskiner, siger faglærer Allan Højmark hos Transport & Lager hos AMU-Fyn:

- Et kursus tager fem dage, hvor man kommer igennem alt om teleskoplæsserne. Ikke mindst sikkerhed.

scantruck-1
scantruck-2
 
 

 

Der skal også roteres

Tre af de nye Manitou er kun forskellige i størrelsen. Mens den fjerde MRT1845 adskiller sig ved at kunne rotere 360 grader. Den er fast på programmet, når kursisterne kommer op til den afsluttende prøve, fortæller Allan Højmark.

De fire Manitou-læssere afspejler fint, hvad der bruges ude i ”det virkelige liv”. De dækker fra den lille kompakte Manitou MT625 med en bredde på 1,81 meter og højde på 1,92. Den løfter op til 2,5 tons og har en løftehøjde på 5,85 meter. I den større ende af spektret møder kursisterne MT1840 på 12 tons. MT1840 anvendes ofte med mandskabskurv, og så bliver arbejdshøjden 19,55 meter, hvor der kan være tre mand i kurven.

- For at vi kan være sikre på optimal service af hele flåden, har vi lavet en aftale for alle maskinerne hos Scantruck, som selv holder øje med, hvornår det er tid for de enkelte maskiner, siger Allan Højmark.

scantruck-5Besøg hos AMU-Fyn af Scantrucks distriktschef Otto Madsen (til højre), som fik en snak om den nye kvartet med faglærer Allan Højmark.



Kontaktinformation