487_1_web

Der er altid noget nyt på lejepladsen

Renta har masser af både Manitou- og Komatsu-maskiner i udlejningsflåden – og ingen af dem bliver særlig gamle, før de skiftes ud med nye

Det er altid spændende at få nye ting. Ikke mindst på lejepladsen. Der hvor der lejes mere, end der leges. En af de store lejepladser hedder Renta, og her er hyppig udskiftning og fornyelse af stort set hele sortimentet. Mange kunder vil gerne leje, men de vil helst leje nyt materiel, der ligger helt i front af en udvikling, der løber særdeles hurtigt.

Jeppe Hansen er ham, de alle sammen gerne vil leje med. Som indkøbschef hos Renta er det ham, der bestemmer, hvilke nye ting, der skal anskaffes til lejepladsen. Ganske meget køber han ind hos Scantruck, der som Danmarks største maskinleverandør har nogle af de mest interessante og efterspurgte mærker.

Der har også været fuld fart på Renta selv, siden udlejningskoncernen kom til Danmark for tre år siden. I forvejen var selskabet på plads med udlejning af entreprenørmaskiner og materiel i Finland, Sverige, Norge og Polen. I 2022 kom det til at gå rigtig stærkt, da den veletablerede Lohke Materieludlejning fusionerede med Renta og tilførte godt 100 medarbejdere og fem afdelinger rundt om i Danmark.

 

Del-Pin kom med

I foråret 2023 blev også udlejningsfirmaet Del-Pin medlem af Renta-familien. Med opkøbet fulgte yderligere ni afdelinger og godt 60 ansatte.

”Del-Pin skal have samme sortiment som Renta. Maskinparken strømlines, så den passer med Rentas, som Renta så i øvrigt adopterede fra Lohke. Vi rettede Renta ind efter Lohke-konceptet her i Danmark, både hvad angår maskinpark, medarbejderpleje, vedligehold og alt øvrigt”, fortæller Jeppe Hansen.

”Hvert land styrer sig selv og gør det, man mener er rigtigt til de forskellige markeder. Her i Danmark har vi et godt forhold til Scantruck, som jo også er i Sverige”, fortæller Jeppe Hansen.

”Teoretisk er jeg ligeglad med, hvor jeg skal købe grejet. Det er efterspørgslen fra kunderne, der er afgørende. Vi skal naturligvis have de maskiner, som kunderne først og fremmest ønsker at leje. Det er mit ansvar at tage stilling til, hvilke maskiner, vi køber. Det sker i et tæt samarbejde med værkstedet og salgsafdelingen. Og jeg har hele tiden en opdateret liste over, hvilke maskiner, der står for tur til fornyelse”, siger indkøbschefen.

 

180 Manitou’er

Et af de store maskinmærker i Rentas udlejningsflåde er Manitou. Firmaet har omkring 180 Manitou-maskiner af alle typer og naturligvis også tilbehør i form af overfaldsskovle, mandskabskurve og andet udstyr, der kan sikre de optimale muligheder med teleskoplæsserne.

Hos de store læssemaskiner udgør Komatsu en stor del af maskinparken. Her har udlejningsfirmaet valgt at koncentrere sortimentet til de to modeller Komatsu WA70 og Komatsu WA100. Henholdsvis fem og otte tons gummihjulslæssere.

”Vi gør en dyd af ikke at have en masse blandet. Og Komatsu udgør en stor del af maskinparken af store læssere”, fortæller Jeppe Hansen.

Også et tredje af Scantrucks importmærker er med i udlejningskataloget fra Renta. Nemlig tyske Weycor, som leverer små læssemaskiner.

Renta har netop indgået aftale om at købe den sydfynske udlejningsvirksomhed Jelle-Bo ApS i Svendborg. Et opkøb, der forventes afsluttet senest i februar. 

”I øjeblikket arbejder vi på højtryk på at blive ægte landsdækkende. Den 1. januar slog vi endeligt Del-Pin sammen med Renta, og nu er vi i alt 190 medarbejdere i 15 afdelinger. Nu får vi Fyn med, og planen er, at vi også skal have afdelinger i Nordjylland, Midtjylland og Vestjylland, så vi kan sige, at vi er over hele Danmark”, siger Jeppe Hansen.

 
 
 
487_3_web
Jeppe Hansen har ansvar for, hvilke maskiner, der købes ind til Renta med nu 15 afdelinger rundt om i landet. Her er det afdelingen i Brabrand ved Aarhus.
 
487_4_web
Renta-indkøbschefen på besøg hos Scantrucks sjællandske afdeling i Ringsted. Jeppe Hansen hilser på sin faste Scantruck-kontakt, salgskonsulent Michael Lehnshøj.

Kontaktinformation