469_1_web

30 tons før lukketid

 

En jysk entreprenør rundede to dages ScanMek af med en Komatsu PC290LC-11

Rosinen i pølseenden fik et imponerende format på Scantrucks egen maskinmesse, ScanMek 2023. Nemlig ikke mindre end 30 tons. En Komatsu PC290LC-11 kom til at runde to dages maskinudstilling af med manér.

”Maskinen blev faktisk solgt kort før lukketid, så det blev en flot finale på årets ScanMek, hvor besøgende totalt forelskede sig i og skrev slutsedler på omkring et halvt hundrede maskiner”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Maskinfirmaet havde i år rykket arrangementet en dag til torsdag og fredag, og besøgstallet på førstedagen kan måske give anledning til en vurdering af, om det var en rigtig beslutning. Det var i mængde et stykke fra niveau med tidligere udgaver af ScanMek. Til gengæld havde torsdags-gæsterne varmet dankortet godt op og holdt sig absolut ikke tilbage fra at købe maskiner.

”Vi solgte både godt af nye og brugte maskiner. Foruden 30 tons-gravemaskinen, der rundede ScanMek 2023 af, var der også godt gang i andre Komatsu’er. Blandt andet en hel stribe minigravere. Manitous store rotationsteleskoplæssere var også populære. Der blev solgt både en brugte og to splinternye 26 meter maskiner”, siger Dennis Faurby.

 

Helt elektrisk

Scantruck benyttede lejligheden til at gå elektrisk på flere fronter. Firmaet har import af en stribe store maskinmærker, som er langt på den emissionsfri vej med maskiner enten som batteridrevne eller som plug-in modeller. ScanMek gav premiere til Manitous nye, elektriske MRT2660 E Vision, som er den eldrevne version af rotationsteleskoplæsseren med løfthøjde på 26 meter og kapacitet til seks tons. Bortset fra at dieselmotoren er skiftet ud med en el-motor, er der ingen forskel på den nye og den oprindelige MRT2660 Vision.

Det samme gælder teleskoplæsseren MT625, som er en af de absolut mest populære Manitou-maskiner. Her har diesel-udgaverne nu også fået selskab af en fuldelektrisk makker, som i ydelse og præstation heller ikke står tilbage for de konventionelle modeller. Ganske forståeligt lagde mange ScanMek-gæster også vejen omkring batterimaskinen MT625 E.

 

469_2_web
Skandinaviens største brugtcenter tog rollen som udstillingshal med masser af maskiner, pølsevogn, softice og drikkevarer.
 
469_3_web
100 procent elektrisk: Manitou-teleskoplæsseren MRT2660 E Vision med rotation hele vejen rundt. Den batteridrevne maskine med løftehøjde på 26 meter vakte stor interesse.
 
469_4_web
En dreven maskinfører gav prøver på, hvor effektivt, man kan rette af med en 27 tons Komatsu-gravemaskine med det rigtige grej.
 
469_5_web
To dages ScanMek 2023 med godt besøg specielt på andendagen genererede et salg på et halvt hundrede maskiner.
 
469_6_web
Hugo fylder seks år næste gang og har allerede styr på fremtiden. Så han var taget med far til ScanMek for lige at tjekke et par maskiner.

Kontaktinformation