1

Styrk dit CV med IKT-lederuddannelsen

 

Flere end 900 professionelle i byggeriet har allerede styrket deres CV – og øget fremdriften i hundredevis af byggeprojekter til gavn for arbejdsgiver – ved at blive certificeret IKT-leder. Skal du være den næste?

 

IKT-krav. IKT-aftale. IKT-bekendtgørelse.

 

Kært barn har mange navne, men fælles for dem alle er, at IKT i stigende grad er blevet et centralt omdrejningspunkt i byggeprojekter og -processer i både offentligt og alment byggeri. IKT kan virke uoverskueligt og føles som en stor omvæltning i et byggeprojekt. Men korrekt IKT-anvendelse er faktisk en effektiv genvej til minimeret risiko, smidigere samarbejde, korrekt regelefterlevelse og i sidste ende bedre bundlinje i byggeprojektet fra start til slut. Med en IKT-lederuddannelse kan du som byggeprofessionel – hvad enten du er bygherre, rådgiver, ingeniør, arkitekt eller entreprenør – blive certificeret IKT-leder og dermed bedre rustet til at styre byggeprojekter ved at træffe kvalificerede IKT-beslutninger og sikre større effektivitet i byggeprocesserne. En IKT-lederuddannelse rummer dermed et stort potentiale i konkrete byggeprojekter og dermed for din organisation såvel som projektets øvrige partnere.

Hvad får jeg ud af IKT-uddannelsen?

 

Med en IKT-lederuddannelse styrker du dit CV markant. Det gør du især, fordi du med uddannelsen i hånden er klædt på til at løse en lang række konkrete IKT-opgaver.

 

Når du er færdig med uddannelsen vil du være klædt på til at:

 

  • forstå alle krav i IKT-bekendtgørelsen og konsekvenser for byggeprocessen

  • udarbejde konkrete IKT-aftaler og IKT-specifikationer

  • være bekendt med juridiske og kontraktuelle forpligtigelser og dit ansvar som IKT-leder

  • kunne implementere en IKT-strategi i praksis og udøve forandringsledelse i relation til strategien

  • drive byggeprojekter i mål med minimeret risiko, korrekt regelefterlevelse og bedre bundlinje

  • lede IKT-koordineringen gennem processen – blandt andet ved hjælp af et såkaldt roadmap

  • styrke din virksomheds konkurrenceevne

  • indgå i et professionelt netværk af samarbejdspartnere og potentielle nye kunder.

 

Er IKT-lederuddannelsen noget for mig?

 

Hvis du er en del af det professionelle byggeri, så er det korte svar: Ja!

IKT-lederuddannelsen henvender sig til alle inden for byggebranchen – både offentlige og private – med snitflade til eller interesse for IKT. Uddannelsen er relevant for både bygherrer, ingeniører, arkitekter og entreprenører.

Langt de fleste organisationer og virksomheder vil få en markant fordel ved at investere i en IKT-lederuddannelse til eksisterende eller kommende ledere.

Hvem har ansvaret for IKT-koordinering i byggeriet?

 

Det er bygherre, der har ansvaret for at sikre, at der er styr på IKT-koordineringen fra start til slut gennem byggeprojektet. Det er således bygherre, der har ansvar for, at love og regler bliver overholdt i de mange forskellige processer i løbet af en byggesag.

En IKT-leder kan være en fra bygherrens organisation eller virksomhed, men kan også være ansat hos en af projektets øvrige partnere.

I princippet kan IKT-lederen også være fra tredjepart, som hyres ind til at varetage den konkrete IKT-ledelse i det aktuelle projekt. Det kan dog være en fordel, at IKT-ledelsen er placeret hos en af byggesagens parter, da vedkommende så har et langt mere indgående kendskab til projektet.

 

Bliv klogere på IKT-lederuddannelsen

 

Uddannelsen som IKT-leder kan gennemføres både med fysisk fremmøde eller online. Offline og online-forløbene har samme undervisningsindhold.

Undervisningen består af en række lektioner med fokus på IKT-lederens rolle, IKT-bekendtgørelsens krav, facility management, forandringsledelse, entrepriseret samt digitalisering og ophavsret.

Dertil kommer workshops og en afsluttende eksamen, der i sidste ende giver adgang til certificeringen som IKT-leder.

Undervisningen er fordelt på tre fulde undervisningsdage.

 

Læs meget mere om IKT-lederuddannelsen – både det faglige indhold og de praktiske informationer – hos Byggeriets Ledelsescenter.