Nye faldstammer uden byggerod

Proline Danmark skal netop til at begynde arbejdet med at udskifte faldstammer i køkken og toilet i 180 lejligheder for andelsboligforeningen AB Gunløg på Islands Brygge i København. Med den nye re-lining teknik, hvor de nye rør bliver støbt inden i de ældre rør, så slipper man for besværet med at bryde badeværelsesgulv op og støbe en ny vådrumsmembran.


Tekst af Mikkel Dissing Sandahl

Faldstammeudskiftning med måneders byggerod, ubeboelige lejligheder og store omkostninger hører nu fortiden til.. Salgsansvarlig i Proline Danmark, Henrik Sørensen fortæller:

- Med re-lining bruges de eksisterende rør som forme, hvilket kun kræver minimale indgreb i lejligheden. Det tager maksimalt to dage at udskifte faldstamme, og man undgår næsten fuldstændigt byggeaffald. Vi har senest udviklet et nyt koncept med strømpeforing af S-vandlåse, og det betyder, at vi kan udføre alle dele af en faldstamme-udskiftning. I Proline er vi stolte af at kunne lave hele projektet ud fra vores metoder, hvor man ikke skal til at genetablere loft og gulv efterfølgende. Det betyder, at vi laver en lejlighed på to dage, og det er således kun gulvafløbet, der er spærret af på andendagen.

Store besparelser

- Vi har fra kunder fået at vide, at når man slipper for den traditionelle løsning, så kan det give en besparelse på 15-20.000 kr. pr. lejlighed, da man slipper for arbejdet med at bryde badeværelsesgulv op og støbe ny vådrumsmembran – det svarer faktisk til en uges arbejde, hvor beboerne vel at mærke ikke kan bruge badeværelset, siger Henrik Sørensen.

Intet byggerod

- Ved re-lining metoden, så får man intet byggerod overhovedet. Selv når der skal laves en strømpeforing af en s-vandlås, så er der ingen oprydning - vi skal bare feje risten af. Løsningen er noget billigere end en traditionel løsning, samtidig med man helt undgår følgearbejder - dvs. der er intet behov for tømrer-, murer-, terazzo- og maler-arbejde. Men det allervigtigste er, at alle i ejendommen kan blive boende i de to dage, det tager at renovere en lejlighed, fortæller Henrik Sørensen.

En gennemprøvet løsning

Fra begyndelsen af 1994 og frem til i dag har Proline nået at bygge nye afløbsrør og faldstammer i mere end 55.000 lejligheder. Det er med andre ord en grundigt gennemprøvet løsning, og firmaets kunder er både husejere, private og kommunale boligforeninger og private boligforeninger. Proline giver 10 års garanti på systemet, og levetiden er testet til at være minimum 50 år. Denne test er foretaget af Statens Provnings- och Forskningsinstitut (modsvarer SBi, Statens Byggeforskning i Danmark) samt hos Sintef i Norge som er Skandinaviens største uafhængige forskningsinstitut.

Kontaktinformation

  • Proline Danmark ApS
  • Lunikvej 24, 2670 Greve, Høgevej 4, 7000 Fredericia
  • Tlf: 63 61 85 45
  • Web: https://proline-group.com/da
  • Email : info@proline-group.dk