Trenden med funktionalitet træder ind på badeværelset

Anvendelighed, kvalitet og stilfuldt design har i årtier gjort Oras produkterne til klassikere til alle slags boliger. Trends som øget funktionalitet, breder sig nu også til badeværelset og de fagfolk, der udfører arbejdet i rummet.

Megatrends, fra urbanisering til funktionalitet og individualitet, afspejles ikke kun i badeværelser og produkter, men også på de måder fagfolk arbejder på nu. Måden som dette opstår på er, hvad Oras har opdaget og udviklet - sammen med sin strategiske designpartner NOA.


– Mens produktdesign er det mest fremtrædende element, er der meget strategisk arbejde bag produktporteføljen, forskning, teknologi og trends. Vi har arbejdet på at skabe forskellige scenarier for fremtiden med Oras og forudse hvilke ændringer der vil ske om fem eller ti år , siger Michael Lammel, NOA medstifter og ansvarlig for produktdesignstrategier.


For eksempel betyder udviklingen i stigende urbanisering, at lejligheder og badeværelser i gennemsnit bliver mindre i fremtiden. Og det vil igen stille nye krav til designet på armaturerne til rummet. Inventar skal i stigende grad være i stand til, at passe ind i et bredere udvalg af udfordrende rum, mens de tjener deres brugere på enkle, men individualiserede måder. En anden tendens, som i stigende grad ses i badeværelser, er funktionalitet.


– Størrelsen på badeværelserne vil ikke vokse, når folk flytter til byer – tvært imod vil de blive mindre. Og som badeværelset bliver mindre, øges betydningen af funktionalitet, siger Lammel.


Virkningerne af disse tendenser afspejles også i det fornyede Oras Safira sortiment. Efterhånden som badeværelserne skifter, tilbyder Safira produktsortimentet også flere størrelser på armaturerne, der passer ind i et stort udvalg af rum. Det bredere produktudvalg gør dem også lettere at indrette med.


– Designet af Oras Safira er blevet forbedret, så vores armaturer er endnu mere brugervenlige. F.eks. Er der færre samlinger, det gør vores armaturer både elegante og nemme at rengøre. Der er også nye størrelser i produktserien, herunder en højere XL-version, der giver mere plads under armaturet. Oras Safira 1009F med sidebetjening sikrer, at tuden altid er ren og tør, siger Lammel.


På samme måde er installationen af Oras Safira armaturerne lettere og hurtigere end nogensinde med det nye Oras 3S-Installation system.

Oras tilbyder løsninger til forskellige behov

De nuværende topprodukter fra Oras omfatter de elektroniske og berøringsfri armaturer, som virksomheden har produceret i over 30 år. Med berøringsfri armaturer kan vandforbruget i husholdninger og offentlige rum være så meget som halveret - mens brugervenlighed og hygiejne stiger til et helt nyt niveau.


Hvad angår udviklingen af øget funktionalitet, så afspejles de forskellige muligheder digitaliseringen giver - fra videoer til applikationer, der letter arbejdet - i stigende grad i fagfolkets arbejde. I fremtiden vil forskellige intelligente applikationer lette brugen og vedligeholdelsen af armaturer og brusere.


Fra en designers synspunkt betyder brugervenlighed, at i stedet for individuelle produkter, så leveres komplette løsninger: produkter og værktøjer, der letter arbejdet hos fagfolk.


– Dette er også kernen hos Oras. Vi forsøger at forstå endnu mere; hvilke slags produkter, værktøjer og applikationer kunderne har brug for - og gøre dem tilgængelige. Oras sigter efter, at give gode og passende løsninger til installatører, designere og slutbrugere, opsummerer Lammel.

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email : Info.Denmark@oras.com