Hold din vandhane skinnende ren

Uanset om det er i badeværelset eller i køkkenet, er en ren og pletfri vandhane vigtig for det samlede indtryk af rummets renhed. Det er vigtigt, at vandhanen rengøres korrekt, så den holder sig pæn i mange år. Sådan gør du:

Brug det rigtige rengøringsmiddel

Der er en jungle derude! Når du står i supermarkedet og skal vælge rengøringsmidler, er der et væld af produkter at vælge mellem. Brug det mærke, du foretrækker, men sørg for at bruge et neutralt eller mildt basisk rengøringsmiddel (pH 6-9), når du skal gøre dine vandhaner rene.

Generelt gælder de samme regler for rengøring af vandhaner, som når malede overflader af hjemmets andre husholdningsapparater gøres rent.

Sådan gør du vandhanen ren - trin for trin

Inden du begynder at rengøre, skal du altid læse vejledningen til din vandhane. Forskellige producenter anbefaler nemlig forskellige rengøringsmidler til deres armaturer. For at få det ønskede resultat skal anvisningerne på rengøringsmidlet følges. Gør det samtidig til en vane at bruge handsker for at beskytte dine hænder.

Trin 1: Fugt en svamp eller en blød klud med rengøringsopløsningen. Brug aldrig en sprayflaske til at påføre rengøringsmiddel direkte på vandhanen! Det koncentrerede rengøringsmiddel kommer nemlig nemt ind i vandhanens samlinger. Her kan det medføre en kemisk reaktion, der på sigt kan sive ud, og give grimme pletter!

Trin2: Tør vandhanen grundigt af.

Trin 3: Skyl med rigeligt rent, lunkent vand. Sørg for at fjerne alle rester af rengøringsmiddel. Trin 4: Afslut ved at tørre vandhanen af med en tør, blød klud.

Glem ikke perlatoren

Den er nem at glemme, men du bør også regelmæssigt rengøre perlatoren. Det er det filter, der sidder forenden af vandhanetuden, der blander vandet med luft. Perlatoren bliver ofte tilstoppet af kalk, rustskaller og andre urenheder.

Trin 1: Sluk vandhanen

Trin 2: Fjern perlatoren med fingrene. Bemærk, nogle modeller kræver et (specielt) værktøj til at fjerne perlatoren.

Trin 3: Rengør den med en lille børste, for eksempel en tandbørste.

Trin 4: Sæt perlatoren på plads. Det er det. Nyd dine rene vandhaner!

Så er det klaret. Nyd dine rene vandhaner!

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email: Info.Denmark@oras.com