Ydalir-school_oras-reference_860x480

Berøringsfri vandhaner hjælper norsk skole med at nå bæredygtighedsmål

 

For at sikre, at den nybyggede skole fulgte strenge energi- og vandbesparende krav, leverede Oras berøringsfri vandhaner den bedste løsning.

 

Den træklædte Ydalir-skole er et nybygget kompleks i den norske region Hedmark – kendt for sine træ rige, store skove – og består af en idrætshal og en børnehave. Projektet er designet af det lokale firma Ola Roald Arkitektur som en del af et nulemissionskvarter, finansieret af den norske regering, som vil omfatte over 1000 nye boliger, alle bygget med bæredygtighed for øje.

 

Erfarne VVS installatører fra YC Rør, der har forsynet regionen med vandsystemer af høj kvalitet siden 2006, var ansvarlige for de 8.400 kvadratmeter skole og valgte at installere Oras armaturer.

 

 

Ydalir-shool_Oras-Electra-touchless-faucets_860x480De fleste klasseværelser på Ydalir skole og børnehave har to Oras berøringsfri vandhaner installeret som vist

 

Energi- og vandbesparelser bliver en realitet

Skolen blev tildelt den norske BREEAM-NOR certificering takket være bygningens miljøpræstationer og bæredygtige løsninger. YC Rør minimerede energiforbruget ved transport af vand gennem bygningen og sikrede, at både vand og lys aktiveres og deaktiveres gennem intelligente bevægelsessensorer.

 

Da det kom til vandhaner på badeværelser og køkkener, gik YC Rør sammen med Oras for at opfylde de strenge energi- og vandbesparende krav og monterede Oras Electra armaturer i rummene.

 

Takket være de integrerede berøringsfri sensorer kan vandhanerne sikre lærere og skolebørn et højt hygiejneniveau. Og ved kun at blive aktiveret, når de bruges, kan armaturerne skære bygningens vandforbrug til det halve og hjælpe med at reducere bygningens samlede energiforbrug. Oras Electra vandhanerne leveres også med integreret Bluetooth, så brugerne kan forbinde vandhanen til en app og planlægge automatisk skylning for at forhindre vand i at stagnere i systemet.

 

 

Ydalir-school_Oras-Electra-touchless-washbasin-faucet_860x480Oras Electra berøringsfri vandhane på en af skolens badeværelser

 

Eksperter på området

Oras glædede sig over muligheden for at bringe sin ekspertise til bordet. Og for YC Rør projektleder Morten Pedersen viste Oras sig at være en upåklagelig partner og ekspert på området.

 

“Vi har været på stedet en dag om måneden i det seneste år for at sikre, at alle tekniske løsninger fungerede efter hensigten gennem årstiderne,” siger han, “vi har ikke haft nogen problemer, og alle produkter fra Oras fungerer perfekt.”

 

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email : Info.Denmark@oras.com