Berøringsfri armaturer bliver mere og mere populære i det private hjem

Berøringsfri armaturer, som egentlig er mest kendte fra det offentlige rum, er blevet mere og mere populære i det private hjem. De er ikke bare hygiejniske og hjælper dig med, at spare vand og energi – de er også brugervenlige og bliver i stigende grad det lette valg, når der skal vælges nye armaturer til hjemmet. 


Vi har spurgt Sari Adolfsson fra Oras’ tekniske support om hvad, forbrugerne oftest spørger om, når det kommer til berøringsfri armaturer:


“Forbrugerne har en stærkt stigende interesse for berøringsfri armaturer. De oftest stillede spørgsmål er hvordan man vedligeholder sit berøringsfri armatur, hvor længe strømbatteriet holder og om der er specielle krav for, at det kan installeres.” 


Oras’ berøringsfri armaturer fremstilles til enten batteridrift eller til fast strømforsyning. I det private hjem bruges der som regel modeller til batteridrift. Installationen af et berøringsfri armatur er lige så let som, når der installeres et traditionelt armatur – der er ikke brug for elektriker når der vælges et armatur til batteridrift.”


Hvor ofte skal strømbatteriet skiftes?

Berøringsfri armaturer drives af litium batterier, der afgiver strømmen jævnt og batteriet har derfor en længere levetid. 


“Hvor længe batteriet holder afhænger af hvor meget armaturet bliver brugt. I gennemsnit, holder et batteri omkring to år. Der er indbygget et rødt lys i det ene sensorøje, som indikerer når det er tid til, at skifte batteriet," fortæller Adolfsson.


Hvordan skiftes batteriet? 

Ved de fleste modeller sidder strømbatteriet nedenunder armaturet i en batteriboks, der er forbundet til sensoren. 


“For eksempel ved Oras Optima og Oras Cubista modellerne er der en batteriboks, som sidder under håndvasken, hvilket gør det nemt at udskifte batteriet. I nogle modeller skal udløbstuden fjernes, hvilket ofte betyder, at det er bedste at overlade arbejdet til en professionel.” 


Hvordan vedligeholdes et berøringsfri armatur? 

Regelmæssig rengøring er en del af den grundlæggende hygiejne på et badeværelse. Ved at tørre armaturet af med en fugtig klud jævnligt, sikrer du dig, at overfladen holdes pæn.


“Berøringsfri armaturer er faktisk endnu nemmere, at holde rene end de såkaldte traditionelle armaturer. Som det ligger i navnet, så er der mindre berøring med disse armaturer og du undgår derfor alle de fedtede fingre – dermed undgår du også at uvaskede hænder røre armaturet mindre. 


“Hvis vandmængden bliver mindre eller armaturet drypper, så er det luftblanderen der som det første skal undersøges. Sien i luftblanderen er designet til, at opfange urenheder og derfor kan den nogle gange stoppe til, men den kan nemt renses.”

Kontaktinformation

  • Oras Armatur A/S
  • Strevelinsvej 12, 7000, Fredericia
  • Tlf: 75 95 74 33
  • Web: http://www.oras.com/
  • Email: Info.Denmark@oras.com