Modulbyggeri er tidens byggemetode

Modulært byggeri er et af tidens varmeste emner inden for byggebranchen. I dag kan du opleve, at alle fra store, internationale virksomheder til den lokale vuggestue benytter sig af denne løsning.

Det er længe siden, forestillingen om trøstesløse containerhuse med minimal komfort har haft ret meget med virkeligheden at gøre. I dag er modulært byggeri i brug i talrige sammenhænge - lige fra børnehaver til genhusningsløsninger, kollegier, kontorer og lægeklinikker. Og såvel kvaliteten som æstetikken vil måske overraske dig.

Samme standard som permanent byggeri

Moderne modulbyggeri lever op til alle bygningsreglementets kvalitetskrav - det betyder, at modulbyggeri ikke længere bare er til midlertidige løsninger. Modulbyggeri er i høj grad også velegnet som permanent byggeri. Og æstetikken er der heller ikke noget i vejen med, da der er et væld af facademuligheder, der gør, at bygningerne nemt kan passes ind i eksisterende miljøer.

Fleksibel byggeform

Der er stor og voksende efterspørgsel på modulære byggeløsninger i Danmark, og det handler blandt andet om, at flere og flere har fået øjnene op for, hvor mange fordele, der er forbundet med denne type byggeri, fortæller Stine Dahl, som er marketingansvarlig i Mobilhouse:

- Noget af det, der gør modulbyggeri så interessant, er, at det er både økonomisk og fleksibelt. Det er betydeligt billigere at bruge en modulløsning, hvis man for eksempel som virksomhed skal bruge mere kontorplads. Derudover er det en utrolig fleksibel byggeform, hvor man altid kan tilføje eller fjerne moduler, ligesom hele byggeriet relativt nemt kan flyttes et andet sted hen, hvis det behov opstår.

Mere rentabelt byggeri

I 2017 blev reglerne for midlertidigt byggeri justeret, så modulerne nu, hvis der er tale om studieboliger, må blive stående og være i brug i 10 år fra opførelsen. Det har skabt et nyt marked for blandt andet Mobilhouse, der har opført kollegier flere steder i landet. En detalje, der måske ikke ligger forrest i de flestes bevidsthed, er, at modulbyggeri ovenikøbet forholdsvis let kan gøres permanent - og dermed stå for evigt.

Sundt indeklima

Modulbyggeri har en lang række fordele ud over fleksibiliteten i bygningerne lyder budskabet fra Stine Dahl. Når flere og flere institutioner, skoler, virksomheder og boligforeninger vælger modulbyggeri, skyldes det også, at det er både billigt, sundt, miljøvenligt og uafhængigt af vejrets luner, siger hun:

- Modulbyggeri er miljøvenligt i og med, at træ anvendes som det bærende element i modulerne. Desuden er byggeprocessen ikke underlagt vind og vejr, da den foregår indendørs i lukkede haller, hvilket sikrer en stabil produktion året rundt. Det hjælper også med til at sikre byggeriet mod eksempelvis fugt og skimmelsvamp, da materialerne er tørre. Moderne modulbyggeri har et sundt indeklima, hvilket selvfølgelig er vigtigt, når især børnehaver og vuggestuer skal bruge løsningen.

Du kan læse mere om modulbyggeri hos Mobilhouse.