Nem og effektiv tagdækning

 

 

I Rørvig renoveres den tidligere feriekoloni nu med Isola Mestertekk med trekantlister, og produkternes fordele møder stigende forståelse i egnens store fritidshusområde.


Tekst af Rune H. Jensen

Isola specialiserer sig i sunde, tætte og sikre løsninger til boliger og andre typer bygninger, og det er netop en Isola-løsning, man nu drager nytte af i Rørvig. Her i Danmarks største sommerhusområde ligger den tidligere feriekoloni, hvor der nu både foregår nybyggeri og renovering – herunder også af tagdækningen:

- Vi lægger 1.000 m2 tag og bruger Isola Mestertekk med Trekantliste til formålet. Det er første gang, vi anvender det, og vi er superglade for det, bl.a. fordi det er ukompliceret at montere og har en god holdbarhed. Samtidig kan vi selv udføre hele entreprisen, holde arbejdet i huset og spare ventetid på underentreprenører. Og så kan man selv lukke af i etaper, så man er fri for flagrende presenninger og lignende undervejs. Det gør det alt sammen til en nem og hurtig proces, siger Jesper Larsen fra JL Byggeservice, der står for montagen af Isola Mestertekk til bygningerne ved den nordvestsjællandske havneby.

Læs også interview med ValdemarByg Totalentreprenør om Isola Tyvek Pro: Vejen til en vandtæt tagkonstruktion

 

Tagbelægning med lys- og skyggeeffekter

Isola Mestertekk er en et-lags tagbelægning til skrå og flade tage med fleksible anvendelsesmuligheder. Det kan bruges på alle almindelige underlag af træbaserede produkter, letbeton eller varmeisolerende plader, og det er velegnet til både renoveringer og nybyggeri.
 
Det er samtidig et æstetisk diskret produkt med en overside bestrøet med skifer. Til projektet i Rørvig er der desuden anvendt de såkaldte Trekantlister til listedækning, der tilføjer tagene en ekstra æstetisk dimension. Isolas Trekantlister i varmeforzinket, koldvalset stål deler således tagfladen visuelt op og skaber lys- og skyggeeffekter på taget. Der medfølger desuden endeluk i samme farve og materiale som listerne samt montagebeslag, og alt i alt giver det en harmonisk og moderne tagbelægning med synlige lys- og skyggeeffekter.
 



Stigende udbredelse
Ifølge forhandleren af Isola Mestertekk til projektet i Rørvig er disse netop nogle af styrkerne, som kunderne og håndværkerne i stigende grad får øje på:
- Vi er fuldt lagerførende og har et komplet program af Isola Mestertekk, og det er vi selvfølgelig, fordi håndværkerne og især tømrerne har fundet ud af fordelene ved produktet. At det er nemt og hurtigt at lægge, og at man kan holde opgaven i eget firma. Vi bor desuden i landets største sommerhusområde, så der er en god efterspørgsel på denne type tagbelægning. Samtidig ved vi, at Isolas konsulenter yder en rigtig god service og bl.a. sørger for at efteruddanne håndværkerne i brugen af Isola-produkter, fortæller Lars Petersen, XL Hørve Byggecenter.
 
Hos JL Byggeservice er man tilsvarende tilfredse med såvel træningen som produkternes egenskaber:
 
- Vi har ikke brugt det før, men med 30 års erfaring i branchen ved vi jo godt, når noget fungerer. Hvis man f.eks. anvender udenlandske produkter, kan det være svært at få støtte undervejs og undervisning til korrekt udførelse. Men det er ikke tilfældet med Isola, og det er helt sikkert produkter, jeg vil anbefale til kolleger, slutter Jesper Larsen.