<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> HG_Electric_Naar_en_elektriker_gaar_i_land
Når en elektriker går i land

Annonce

Når en elektriker går i land

Elinstallatørvirksomheden HG Electric havde fra starten i 2004 udelukkende fokus på installationer i den maritime branche. I 2012 udvidede de forretningen til også at omfatte elektrikerarbejde på land, og siden har de haft ekstra vind i sejlene.

 

Tekst af Jari Nielsen

 

Elinstallationer i den maritime branche er norske Hareid Groups største forretningsområde, og selskabet er en af Norges største leverandører af elektriske installationer på skibe. Så da HG Electric blev stiftet herhjemme i Frederikshavn i 2004 som en del af koncernen, var det med fokus på maritime el-tekniske løsninger.

 

- Da jeg startede i 2011, ville jeg ind og være en del af den maritime branche i Danmark. Men ser man nærmere på det, er den danske maritime branche ret begrænset, fortæller Brian Enevoldsen, administrerende direktør i HG Electric.

 

Dels tvunget af omstændighederne, dels i forventning om at finde gode forretningsmuligheder valgte firmaet derfor at udvide med aktiviteter på land. Det skete i 2012, da HG Electric købte 51% af aktierne i grønlandske Polar El i Nuuk, som opererer i hele Grønland og nu har tolv medarbejdere. Brian Enevoldsen er formand for bestyrelsen.

 

Landordre største nogensinde

Året efter begyndte HG Electric også at lave landinstallationer i Danmark. På det tidspunkt var der seks ansatte - alle kontoransatte - i firmaet. I dag har firmaet 25 ansatte, hvoraf næsten alle er elektrikere eller installatører.

 

De er netop nu ved at forberede sig på at levere virksomhedens største ordre nogensinde. Og den skal udføres på landjorden: HG Electric skal stå for el-arbejdet i en 5400 kvadratmeter stor bygning, som Norges arktiske universitet opfører i Tromsø. Byggeriet er en tocifret millionordre. Det strækker sig over ti måneder og påbegyndes i februar.

 

- Ambitionerne i Norge er, ganske som i Danmark, at lave et projekt, som entreprenøren bliver 110 procent tilfreds med. Vi har fat i én af de helt store entreprenører, og ligesom vi har gjort det i Danmark, sætter vi alle sejl ind på, at entreprenøren kommer tilbage, siger Brian Enevoldsen, som ikke er i tvivl om, at HG Electric har vundet ordren på dansk effektivitet og virksomhedens egne kvaliteter:

 

- Én af de kvaliteter, vi har fremdrevet, siden vi i 2013 valgte at gå i land, er fleksibilitet. Det er én af de ting, vi gerne vil være kendt for. Vi skal løse opgaven sammen med kunden og gør alt, hvad vi kan, for at rette på vores tidsplaner, hvis de skulle skride for kunden. Fleksibiliteten gælder f.eks. også materialevalg, hvis kunden hellere vil have noget andet dét, vi kommer med i vores tilbud, siger han.

 

Lys fremtid

HG Electric er udpeget som vækstvirksomhed i Hareid Group, hvilket betyder, at direktøren har mulighed for at bruge penge på at udvikle forretningen. Det er blandt andet sket ved, at virksomheden i år har etableret en alarm- og overvågningsafdeling. Så han ser lyst på fremtiden:

 

- Jeg sidder i en enormt stærk koncern, der har visioner, mod og penge til vækst. Vi har gennem det sidste halvandet år skaffet os plads til vækst og vist, at der plads til os herhjemme. Og opgaven i Norge bliver ikke den sidste, siger han.

 

Udvikling og udvidelse af forretningen, både i forhold til opgavetyper og entreprenørsamarbejde, ligger i det hele taget Brian Enevoldsen meget på sinde. Virksomheden arbejder i øjeblikket med en håndfuld større projekter forskellige steder i Danmark.    

 

- Vi er altid interesserede i nye opgaver og søger konstant nye samarbejdspartnere, siger han.

 

HG Electric er desuden i gang med at bygge et nyt hovedkontor på havnen i Frederikshavn, da virksomheden er vokset fra sine gamle lokaler. Den administrerende direktør forventer at rykke ind i den næsten 600 kvadratmeter store bygning - som han med et smil hævder, bliver den fineste bygning i Nordjylland - til jul.

 

- Men vi vælger at beholde de gamle lokaler, for vi ved ikke, hvordan væksten udvikler sig, siger Brian Enevoldsen.

hg-electric

HG Electric A/S

HG Electric A/S er et autoriseret el-installatørfirma med massiv vækst indenfor såvel land- som marine-installationer.

 

HG Electric er din el-tekniske servicepartner og totalleverandør af alle typer el-projekter til både private og erhverv. Med konstant fokus på effektivitet, leveringstid og kvalitet, omsætter vi vores kompetencer og dine visioner til el-tekniske løsninger, der gør en forskel.

 

HG Electric opererer primært indenfor tre kerneområder:

  • Marine-installationer
  • Landinstallationer
  • Tavler/komponenter

 

Derudover tilbyder vi, i samarbejde med Hareid Group, også produkt- og designløsninger, el-tekniske løsninger til infrastrukturelle projekter såsom broer, tunneller og særligt uvejsomme områder samt salg af forbrugerelektronik og hvidevarer.

 

HG Electric har siden etableringen i 2004 gennemgået en markant udvikling - fra et lille firma til en solid organisation med ca. 45 medarbejdere.  Alle vores medarbejdere er specialister indenfor netop deres felt og besidder viljen, fleksibiliteten og ekspertisen til at begå sig på et marked – og i en branche - i konstant bevægelse.

Kontaktinformation
HG Electric A/S
Bløden 2
9900 Frederikshavn
Tlf:98 42 60 70
Web:
Email:   : info@hg-electric.dk