<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Politiskolen vokser vandforbruget falder
Politiskolen vokser – vandforbruget falder

Annonce

Politiskolen vokser – vandforbruget falder

Et målrettet energispareprojekt har sikret et markant fald i vandforbruget på den travle Politiskole i Brøndby. Forbruget af vand er sænket med ca. 25 % ved at installere intelligente brusere og vandhaner i skolens fællesbad og omklædningsrum. Det betyder en potentiel besparelse på ca. 100.000 kr. om året.

 

 

Der er fuldt blus på Politiskolen i Brøndby i denne tid. For mens de venter på udvidelser af skolens kapacitet både på Sjælland og på en ny skole i Jylland, så er midlertidige pavilloner sat op for at huse et større optag af studerende fra nær og fjern, der er ved at uddanne sig til kommende politifolk.

 

- Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har udstukket krav om 14 % besparelser inden 2020 og mest muligt på vandforbruget, så det kræver, at vi kigger på al energi lige fra el og varme til vand, forklarer Henrik Johansen, der er facility manager hos Rigspolitiet og energiansvarlig for politiets ca. 83.000 m2 bygninger i hovedstadsområdet.

 

Læs mere Sanitet


 

Test af vandbesparende brusepaneler

600 studerende og 150 undervisere har deres daglige gang på skolen. De studerende er forpligtigede til at holde sig i form, så de tager bad op til 3 gange om dagen. Derfor var vandforbruget på skolen et klart fokusområde – og et oplagt sted at teste nye, vandbesparende brusepaneler, der reducerer vandforbruget fra 20 til 9 liter i minuttet uden at give komforttab hos brugerne.

 

- Vi opsatte målere, der kunne måle vandforbruget på det eksisterende udstyr. Derefter skiftede Politiskolen i samarbejde med en lokal VVS’er alle armaturer med et miks af brusepaneler, elektroniske FM Mattsson-vandhaner og et-grebs armaturer med koldstart, forklarer energirådgiver Claus Dennis fra FM Mattsson Mora Group Danmark, der er firmaet bag de energirigtige vandhaner, og fortsætter:  

 

- Resultaterne var yderst markante – den totale vandbesparelse er på 25 %, mens det varme vand er reduceret med hele 53 %.

 

Inspiration i andre afdelinger

Kort tid efter udskiftningerne stod Politiskolen overfor en markant udvidelse. Fra august 2016 er skolens kapacitet vokset fra 750 studerende og ansatte til samlet nu at være 975. Det ville under normale omstændigheder have fået energi- og vandforbruget til at eksplodere. Men i Brøndby holdt man forbruget under det normale. Erfaringer betyder, at Politiet nu kigger på andre af Rigspolitiets afdelinger. 
Kontaktinformation
FM Mattsson Mora Group Danmark
Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf:88330034
Email:   danmark@fmm-mora.com