<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nye armaturer med indbygget kommunikation optimerer drift og vedligeholdelse af bygninger
Nye armaturer med indbygget kommunikation optimerer drift og vedligeholdelse af bygninger

Annonce

Nye armaturer med indbygget kommunikation optimerer drift og vedligeholdelse af bygninger

Fremtidens intelligente armaturer er her nu. De er en del af Internet of Things, og de er koblet til smarte analyseværktøjer i skyen. FM Mattsson viser vejen med Tronic WMS (Water Management System), som giver et hav af fordele i driften og vedligeholdelsen af større bygninger

 

Kan en vandhane kommunikere? Ja, nu kan den. FM Mattsson Mora Group introducerer som den første producent af armaturer et nyt, banebrydende koncept: Tronic WMS (Water Management System.) De nye Tronic WMS-armaturer er elektroniske og en del af Internet of Things (IoT). Når de kobles sammen med cloud-baserede analyseværktøjer, bliver de endnu mere intelligente og åbner for en ny verden af muligheder for at optimere driften af større bygninger med mange armaturer. For eksempel hospitaler, svømmehaller, lufthavne og andre kommercielle bygninger.

 

Læs også indlæg af Ole Sander, CEO FM Mattsson Mora Group Danmark: Tænk vand ind i energiplanerne

 

Stærke kort på hånden

- Når armaturerne i en bygning kan opsamle og videresende data til analyse - og selv fortælle om fejl og afvigelser - får bygningsansvarlige nye, stærke kort på hånden til at optimere driften, forklarer Ole Sander, administrerende direktør for FM Mattsson Mora Group i Danmark.

 

Tronic WMS giver en lang række fordele, for eksempel ved at facility managere kan planlægge rengøring af toiletter og badeværelser ud fra den faktiske brug - i stedet for forudbestemte intervaller. Hertil bliver fejl opdaget med det samme og kan afhjælpes, inden de udvikler sig og bliver mere kostbare. Service i form af eftersyn og udskiftninger bliver forebyggende - slidte eller defekte armaturer og installationer kan skiftes ud, inden små fejl vokser sig større og dyrere.

 

− Tronic WMS er et godt eksempel på, hvordan vi med intelligente armaturer og digitalisering kan gøre bygninger mere intelligente og bæredygtige. For bygningsejere er det en klokkeklar win-win, fordi løsningen bidrager til en bedre totaløkonomi i hele bygningens levetid. Det er noget, som kan mærkes direkte på bundlinjen, siger Ole Sander.


 

Test gav noget at tænke over

Det banebrydende Tronic WMS-koncept fra FM Mattsson kan også give en række afledte fordele, når armaturerne opsamler data og kommunikerer. For eksempel fik facility-managerne i en svensk lufthavn noget at tænke over efter en test af Tronic WMS.

 

Lufthavnen har et antal toiletter placeret på begge sider af sikkerhedstjekket - lige før og lige efter. På hver side er der lige mange dame- og herretoiletter. Men data fra Tronic WMS viste, at 75 procent af de mandlige rejsende brugte toiletterne før sikkerhedstjekket, mens kun 25 procent af kvinderne brugte dem. På den anden side af sikkerhedstjekket var situationen lige omvendt: Her blev toiletterne brugt mest af kvinder (75 procent) mod kun 25 procent mænd.

 

Med de data kan lufthavnen nu planlægge rengøring og eftersyn af toiletterne bedre – og måske ændre på fordelingen af herre- og dametoiletter, så rejsende ikke risikerer at stå i kø ved toiletterne.

Kontaktinformation
FM Mattsson Mora Group Danmark
Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf:88330034
Email:   danmark@fmm-mora.com
Nye-armaturer-med-indbygget-kommunikation-optimerer-drift-og-vedligeholdelse-af-bygninger