<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nye armaturer giver Bakkegaardsskolen markant vandbesparelse
FM Mattsson Mora Group Danmark

Annonce

Nye armaturer giver Bakkegårdsskolen markant vandbesparelse

Bakkegårdsskolen i Gentofte Kommune vælger elektroniske armaturer fra FM Mattsson i stort energirenoveringsprojekt. Resultaterne er overbevisende, og kommunen håber at renovere flere kommunale bygninger med de vandbesparende armaturer i de kommende år

 

 

Det kan betale sig at udskifte de gamle armaturer. Sådan er den klare konklusion, når Bakkegårdsskolen sammen med Gentofte Kommune evaluerer resultaterne af den energirenovering, skolen og kommunen har gennemført sammen med FM Mattsson Mora Group.

 

Knapt 150 armaturer er skiftet ud og erstattet med moderne, vandbesparende armaturer fra FM Mattsson, og resultaterne taler for sig selv:

 

- Vi kan allerede nu måle, at vi bruger 33 procent mindre vand. Det er meget tilfredsstillende, og det giver os en attraktiv tilbagebetalingstid på investeringen, som vi har beregnet til mellem tre og fire år, siger Gentofte Kommunes projektleder, driftsingeniør Tom Hansen.

 

Foruden den kontante besparelse på vandforbruget har Bakkegårdsskolen opnået flere andre fordele ved at skifte de gamle armaturer. Det fortæller skolens teknisk ansvarlige, teknisk servicemedarbejder Leslie Hansen:

 

- Med de gamle armaturer havde vi hyppige problemer med hærværk på armaturerne, som førte til oversvømmelser. Det har kostet dyrt i ekstra arbejde til optørring og rengøring, og i udskiftning af armaturer, siger Leslie Hansen.

 

 

Læs også: Interview med energirådgiver Claus Dennis fra FM Mattsson: Valby Skole reducerer vandforbruget med 30 %

 

Robust design

Han fortæller, at skolens store sportshal to gange har været lukket på grund af oversvømmelser efter hærværk. Begge gange skulle hele eller dele af gulvet udskiftes, og hallen var lukket i længere perioder - til stor gene for både skolens elever og de mange sportsklubber i Gentofte, som bruger hallen hver dag året rundt.

 

Bakkegårdsskolens nye elektroniske FM Mattsson-armaturer har integreret batteri. Det er et robust design, som gør armaturerne modstandsdygtige overfor forsøg på hærværk.

 

- Alene på den konto kan vi mærke en tydelig forskel i vores daglige arbejde. Jeg forventer også, at vi kommer til at spare en hel del arbejdstid på at skifte perlatorer, fordi de nye armaturer danner mindre kalk. Og med fem års garanti fra FM Mattsson er vi desuden godt stillet mht. service og evt. udskiftninger, siger Leslie Hansen.

 

Overbevisende resultater

Projektleder Tom Hansen ser energirenoveringen på Bakkegårdsskolen som et pilotprojekt, der er lykkedes til fulde og har bevist sin værdi.

 

- Det er helt oplagt at bruge Bakkegårdsskolen som et foregangsbillede for at energirenovere flere skoler og andre kommunale bygninger. Resultaterne er overbevisende, så nu skal vi i gang med at søge om midler til flere projekter, siger Tom Hansen.

 

Om Bakkegårdsskolen og Bakkegårdshallen

Skolen har ca. 750 elever. Sportshallen bruges af både skolens elever og sportsforeninger i Gentofte Kommune. Hallen er i brug fra tidlig morgen til sen aften syv dage om ugen året rundt

 

 

Projekt

Energirenovering med udskiftning af samtlige armaturer på Bakkegårdsskolen i Gentofte.

Højt fokus på vandbesparelser uden at gå på kompromis med komfort eller brugerbehov

Størstedelen af de nye armaturer er elektroniske dvs. at de åbner og lukker for vandet automatisk vha. sensor på fronten.

 

Produkter

  • 20 elektroniske brusearmaturer
  • 72 elektroniske håndvaskarmaturer
  • 43 køkkenarmaturer
  • 10 elektroniske vægarmaturer
  • 2 armaturer til storkøkkener

 

Kundefordele

  • 33 procent mindre forbrug af vand
  • Kontant besparelse giver kort tilbagebetalingstid på investeringen - forventet maks. fire år
  • Robust design med integreret batteri = lang levetid og høj modstandsdygtighed overfor hærværk
  • Sparet arbejdstid til udskiftning af defekte armaturer, samt optørring og rengøring efter hærværk og oversvømmelser

 

 

Kontaktinformation
FM Mattsson Mora Group Danmark
Østbirkvej 2
5240 Odense NØ
Tlf:88330034
Email:   danmark@fmm-mora.com