<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Den individuelle stil er sl et igennem i arbejdst jet
Den individuelle stil er slået igennem i arbejdstøjet

Annonce

Den individuelle stil er slået igennem i arbejdstøjet

Tendenserne inden for arbejdstøj trækker i retning af øget komfort, større moderigtighed og en individuel stil – og så er kvinderne blevet mere synlige, fortæller en af landets førende producenter.


Tekst af Tim Panduro


Tiderne, hvor arbejdstøjet alene var en praktisk foranstaltning, der skulle hindre slid på eget tøj og give medarbejderen en smule ekstra sikkerhed, er for længst forbi. Det oplever man blandt andet hos F. Engel, der siden 1927 har leveret arbejdstøj til blandt andet håndværkere og industriarbejdere.

- Kravene til arbejdstøjet bliver mere individuelt. De enkelte brancher efterspørger særlige egenskaber, og medarbejderne de enkelte steder stiller store krav til både design, komfort og moderigtighed, siger Malene Dirksen, der er designansvarlig hos F. Engel.

Den tendens er virksomhedens salgsdirektør Tom Hedegaard Pedersen opmærksom på.

- Arbejde og fritid smelter stadig mere sammen. På vej hjem fra arbejde skal der købes ind og hentes børn, og folk vil gerne se godt ud, når de gør det, siger han.

Kravet til moderigtighed lægger sig oven i alle de andre krav; sikkerhed, slidstyrke og funktionalitet. F. Engel finder løsningerne ved at kigge i retning af andre tøjtyper.

- Vi får meget inspiration fra sportsverdenen, og det gjorde man ikke for blot få år siden. Outdoor-tøj er en anden inspirationskilde, men det skal selvfølgelig tilpasses til arbejdstøjets særlige formål, siger Malene Dirksen og peger specielt på, at arbejdstøj skal være komfortabelt selv under ekstreme arbejdsforhold.

- Stræk er meget efterspurgt, for det giver både god pasform og utrolig komfort. Det kommer vi til at se endnu mere af, efterhånden som materialerne bliver udviklede. Der er også meget fokus på hurtigttørrende materialer og svedtransporterende tekstil, siger Mette Dirksen, der oplever, at de enkelte medarbejdere i virksomheden får stadigt større indflydelse på valget af arbejdstøj.

Den oplevelse har Tom Hedegaard Pedersen også.

- Vi ser det over en bred kam. Det er mest udpræget inden for håndværkssegmenterne, men vi oplever det også i store virksomheder, hvor der er en masse medarbejdere i produktionen. De ønsker også at se godt ud i deres arbejdstøj, siger salgsdirektøren.Flere kvinder

De senere år har virksomheden oplevet en stigende efterspørgsel på kvindetøj i en ellers mandsdomineret verden.

- Før kunne man tage på store messer uden overhovedet at finde kvindetøj, men i dag er det anderledes. Vi prøver også selv at lancere flere serier til kvinder, siger salgsdirektøren.

Læs også: F. Engel: Over 90 års erfaring med arbejdstøj


Tester på håndværkere

Den erfarne virksomhed retter ikke blot øjnene mod modeverdenen, når man skal sikre kundetilfredshed. Man spørger også potentielle kunder direkte.

- Sidste år lancerede vi X-treme-serien, og der fik vi testpersoner til at prøve det, så vi kunne tage problemer i opløbet. Vi havde blandt andet en, der normalt gik i tøj fra vores konkurrenter, men blev tvunget til at prøve vores af sin mester. Da han kom hjem til konen, sagde hun ”Hold da op, man kan jo se din røv i de bukser,”, og så var han overbevist. Når de unge nu går så meget op i at træne, er det jo synd, at det ikke kan ses, siger Malene Dirksen, der sammen med resten af virksomheden er ved at forberede årets store nyheder, der bliver præsenteret på en messe i Düsseldorf til november.
Det er stadig arbejdstøj

Moderigtighed til trods, er der grænser for, hvor meget tøjet kan tilpasse sig den øvrige mode. I fremtiden vil man stadig kunne se, at der er tale om arbejdstøj, selv om tøjet sagtens kan indgå i daglige sammenhænge.

- Moden kommer aldrig til at få førsteret i forhold til funktionalitet og sikkerhed. For eksempel skal der være reflekser, lommer de rigtige steder og andre ting. Det har vi et specialistteam, der sørger for at have fokus på, siger Tom Hedegaard Pedersen.

Læs også: Guide: Sådan bliver dit arbejdstøj rent
Kontaktinformation
F. Engel
Norgesvej 12
6100 Haderslev
Tlf:74223535
Email:   f-engel@f-engel.com
Den-individuelle-stil-er-sl-et-igennem-i-arbejdst-jet