<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Gr nne parkeringspladser kan blive fremtiden
Grønne parkeringspladser kan blive fremtiden

Annonce

Grønne parkeringspladser kan blive fremtiden

Expo-net Danmark A/S oplever en stigende efterspørgsel på armeringsnet, der kan forvandle en græsmark til solid parkeringsplads. Miljøvenligt og ingen behov for kloakering er bare nogle af fordelene.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

I en tid, hvor alt skal være bæredygtigt og grønt, er turen nu kommet til vores parkeringspladser.

 

Nogenlunde sådan lyder forklaringen fra salgschef i Expo-net Danmark A/S, Niels-Arp Nielsen, når han skal forklare den stigende efterspørgsel på virksomhedens græs-armeringsnet.

 

- I forhold til en traditionel parkeringsplads med asfalt, kloakering og behov for masser af maskiner i anlægsprocessen, er græsarmeringen selvsagt en mere miljøvenlig og økonomisk løsning. I realiteten skal nettet bare lægges ud og fastgøres i jorden, og så har du med det samme et solidt og stabilt underlag, som også kan holde til tunge køretøjer. Dertil kommer selvfølgelig, at nettet kan tages op og genbruges.


 

Læs mere om Bæredygtighed

 

Ingen behov for kloakering 

Niels-Arp Nielsen nævner som eksempel, at man har leveret armeringsnet til Hjørring Kommune, da denne ønskede at anlægge en parkeringsplads, der skulle bruges af både person- og lastbiler.

 

Det samme gjorde man i Vejle, da kommunen skulle anlægge en ny tilkørselsvej og et parkeringsanlæg til teltfirmaet ”Isabella”. Undergrunden var meget blød, og entreprenøren kontaktede derfor EXPO-NET.

 

- Den oprindelige tanke med armeringsnettet var jo, at det skulle bruges til stabilisering af blød undergrund. Men i takt med, at den grønne dagsorden vinder frem, er der flere og flere, der får øjnene op for produktets øvrige kvaliteter, siger Niels-Arp Nielsen og peger på et forhold som afledning af overfladevand.

 

- Overfladevand fra store parkeringsarealer er jo i høj grad med til at belaste vores kloaksystemer under de skybrud, vi har oplevet. Med et armeringsnet, hvor græsset jo gror op igennem, er det derimod muligt for regnvandet at sive direkte ned i undergrunden. Den fordel er der mange, der fæstner sig ved, siger han.

 

Læs mere om Klimasikring

 

Fire produkter på Building Green

Armeringsnettet er et ud af 800 forskellige produkter, som Niels-Arp Nielsen og hans kolleger tager med sig til stand nr. 18 på den kommende Building Green-messe i København.

 

De øvrige produkter, han har tænkt sig at vise frem, er, virksomhedens faskiner, der også kaldes Bio-Blokke®, da de egentlig er udviklet med spildevandsrensning for øje. Dertil kommer et patenteret snefangsrør og et sne- og fuglestop, som er udviklet i samarbejde med Cembrit.

 

Alle produkter er fremstillet i PE-plast, hvilket betyder, at de i princippet kan renses, granuleres og genanvendes rigtig mange gange.

 

- Vi har egentlig altid fremstillet vores produkter i genanvendeligt og dermed bæredygtigt plast. Vi har bare ikke talt så meget om det før nu, hvor der er kommet rigtig meget fokus på området, smiler Niels-Arp Nielsen.Fakta om Expo-Net Danmark

Expo-Net Danmark A/S ligger i Hjørring og har siden 1959 leveret plastløsninger til blandt andet byggeriet.

 

Gennem de sidste to år er der investeret et tocifret millionbeløb i en større udvidelse af produktionsapparatet. Det betyder bl.a. at der er tilbygget et nyt højlager og investeret i nyt maskineri.

 

De over 80 medarbejdere fremstiller bl.a. armeringsnet og markeringsnet, der sikrer mod graveskader. Virksomheden eksporterer til mere end 30 lande verden over.

Kontaktinformation
EXPO-NET Danmark A/S
Georg Jensens Vej 5
DK-9800 Hjørring
Tlf:+45 98 92 21 22
Email:   plast@expo-net.dk
Gr-nne-parkeringspladser-kan-blive-fremtiden