<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> KNX multisensorer kan nemt tilsluttes med den nye version af ATMO tilstedevaerelsessensorer
ESYLUX Danmark

Annonce

KNX-multisensorer kan nemt tilsluttes med den nye version af ATMO-tilstedeværelsessensorer

 

Med deres multisensorer styrer ATMO-tilstedeværelsessensorer til KNX fra ESYLUX ikke kun belysning, men også klimaanlæg, ventilation og varmeanlæg efter behov og sørger dermed for energieffektivitet. En ny variant på højeste udstyrsniveau sørger nu for en nemmere installation: VOC-sensorerne til forbedring af luftkvalitet har kun brug for en ekstra forsyning på 30 V jævnspænding. Det er nemt at tilslutte denne via AUX-udgangen på en KNX-strømforsyning og to af de frie ledere i KNX-kablet.

 

Hvis man ønsker at forbedre indeklimaet energieffektivt via en sensorbaseret bygningsautomatisering, skal der så vidt muligt vælges styring på tværs af systemer. I KNX-anlæg lykkes dette med ATMO-tilstedeværelsessensorer fra ESYLUX: Med et omfattende udvalg af multisensorer til energieffektiv styring af belysning, klimaanlæg, ventilation og varmeanlæg. En ny udførelse på højeste udstyrsniveau gør nu installationen nemmere.

 

VOC-sensorer med 30 V-strømforsyning

 

PD-ATMO 360i/8 O AUX 30 V KNX registrerer ud over tilstedeværelse, lysstyrke, temperatur og luftfugtighed også flygtige organiske forbindelser (Volatile Organic Compounds (VOC)), så den kan forbedre indeklimaet afgørende med klima- eller ventilationsanlæg. Tidligere har VOC-sensoren haft brug for en separat 230 V-spændingsforsyning. Den nye udførelse har kun brug for 30 V jævnstrøm. Derfor er der ikke behov for et separat kabel: Den ekstra spænding kan nemt tilføres via AUX-udgangen på en KNX-strømforsyning og to af de frie ledere i KNX-kablet. Derudover forenkler tilstedeværelsessensoren planlægning og installation ved at samle alle sensorer i ét og samme apparat.

 

ESYLUX billede red

 

VOC'er – den vigtigste grund til udluftning

 

Flygtige organiske forbindelser er menneskeskabte eller biogene emissioner, f.eks. fra plast- og byggematerialer, tæpper og rengøringsmidler eller mennesker og fødevarer. I for høj koncentration påvirker de humøret hos mennesker, forårsager øjenirritation, hovedpine, træthed eller svimmelhed og reducerer ydeevnen. De er et hverdagsfænomen, især i lukkede rum som f.eks. konferencelokaler, kontorer, venteværelser og klasseværelser eller i sanitetsrum.

 

 

ESYLUX billede red 2

 

 

Energi bruges kun, når der er behov

 

Styringen af klima- eller ventilationsanlæg med VOC-registrering sker med ATMO-tilstedeværelsessensoren via tre individuelt indstillelige grænseværdier. For temperatur og luftfugtighed er det to. Som med tilstedeværelses- og dagslysafhængig konstantlysregulering er alle enheder desuden kun aktive ved tilstedeværelse af personer. Herved forbruges der kun energi, når der er behov for det, og i den påkrævede mængde. En akustisk sensor understøtter desuden de passive infrarøde sensorer ved at registrere bevægelse i områder, hvor en registrering er svær.

 

Om ESYLUX – Performance for Simplicity

 

ESYLUX udvikler, fremstiller og driver intelligente automatiserings- og belysningsløsninger, der skaber mere livskvalitet og energieffektivitet i kontorbygninger, uddannelsesinstitutioner og i sundhedsvæsenet. Det enkelte menneskes ønsker og behov står i centrum, og virksomheden lægger særlig vægt på en nem anvendelse af sine produktløsninger. Engrosforhandlere, installationsfirmaer, elektroingeniører, lysdesignere samt arkitekter stoler som kunder og partnere på vores 50 år lange markedserfaring og på den personlige, faglige rådgivning, som vores ESYLUX-eksperter giver. Med vores forskning, udvikling og produktion på den tyske adresse i Ahrensburg lever producenten desuden op til de højeste kvalitetskrav. Vi distribuerer globalt: ESYLUX samarbejder med erfarne handelsvirksomheder og har et stort antal salgsselskaber i Europa, Asien og Oceanien.

 

Flere oplysninger på www.esylux.dk

 

 

Mediekontakt

 

ESYLUX GmbH

 

Christian Schöps

 

Talsperson, Corporate Communications

 

T +49 4102 88 880-2017

 

F  +49 4102 88 880-333

 

E christian.schoeps@esylux.com

 

 

Kontaktinformation
ESYLUX Danmark
Kokholm 3A
6000 Kolding
Tlf:+45 76 72 90 90
Email:   info@esylux.dk