image22-03-23_09-59-57-26_00001

Mindre armeringsjern bidrager til DGNB-guld ved Køge Kyst

 

 

Contiga leverer og monterer klimavenlige betonelementer til det store boligbyggeri Køge Kyst, så bygherren kan opnå guld for bæredygtighed. 

 

 

Hvis kunden ønsker grønne betonelementer, leverer Contiga elementer, der er grønne – i overført forstand.  

 

Contiga leverer og monterer i alt flere end 110.000 kvadratmeter betonelementer til fem boligblokke i den nye bydel Køge Kyst. Blokkene er ved at blive opført med Pension Danmark som bygherre. 

 

– Pension Danmark har stærkt fokus på bæredygtighed og stiller derfor krav til, at vi skal kunne dokumentere, at vores leverancer til byggeriet er bæredygtige og har mindre CO2-aftryk. De krav har vi blandt andet opfyldt ved at benytte vores specialoptimerede betonrecept med længere hærdetid og mindre cement. Kravene passer godt med Contigas løbende arbejde med bæredygtighed, fortæller projektleder hos Contiga, Duy Khanh Nguyen.  

 

 

IMG_0950

 

 

Pension Danmark sigter med Køge Kyst mod en DGNB-certificering til guld. Blandt tiltagene er også mindre brug af armeringsjern end sædvanligt i betonelementerne.  

 

– Vi benytter minimal armering i elementerne i dette projekt. Vi har hyret en ekstern ingeniør ind til at foretage FEM-beregningerne, så elementerne beholder deres styrke trods så lidt armeringsjern som muligt i betonelementerne, der i øvrigt alle er forskellige. De mange varianter og optimeringen af armeringsjern har betydet, at produktionen har taget længere tid. Mens vores tegnestue normalt har fem dage til at tegne et element, har de til nogle af disse elementer brugt tre-fire uger på tegningerne, fortæller Duy Khanh Nguyen.  

 

Sydfelt opføres som den første af de to dele af byggeriet i Køge. Contiga leverer mere end 60.000 kvadratmeter betonelementer til de tre boligblokke i Sydfelt, begyndende med parkeringskælderen.   

 

 

 

FAKTA  


Projektet ved Køge Kyst er delt op i to etaper – Nordfelt og Sydfelt. 

 

I alt 500 ejer- og lejeboliger, som opføres i fem boligkarréer med varierende højde fra tre til ni etager. I stueetagen opføres daginstitution, restaurant, sundhedshus, kiosk og lignende. 

 

Pension Danmark er bygherre, Enemærke & Petersen er entreprenør, Mangor & Nagel/Tegnestuen Vandkunsten er arkitekter, og OJ Rådgivende Ingeniører er rådgivere.  

 

Sydfelt bygges fra uge 18 i år til uge 40 næste år. Contiga leverer og monterer 29.271 m2 huldæk, 29.723 m2 vægge, 2.568 lbm søjler og bjælker samt 1.800m2 svalegange til parkeringskælderen under Sydfelts tre boligblokke.  

 

Nordfelt bygges fra uge 35 i 2023 til uge 40 i 2024. Contiga leverer og monterer 23.300 m2 huldæk, 27.659 m2 vægge, 3.334 lbm søjler og bjælker samt 1.800 m2 svalegange til parkeringskælderen under Nordfelts to boligblokke.  

 

 

Kontaktinformation

  • Contiga A/S
  • Mads Clausens Vej 58, 6360, Tinglev
  • Tlf: 72 17 10 00
  • Web: https://www.contiga.dk
  • Email: info@contiga.dk