1599567422-h7v-contiga-nyhed-uge-14-380

Beton er fremtidens byggemateriale

Beton er et stærkt og langtidsholdbart materiale, der patineres smukt når det udsættes for vind og vejr. Dets fleksibilitet giver plads til æstetisk og kreativ udfoldelse. Det gælder ikke mindst i Danmark, hvor vi efterhånden er blevet et foregangsland for innovativ betonarkitektur. Den position har Danmark fået, fordi vi har dygtige arkitekter, ingeniører og ikke mindst producenter af betonelementer, som Contiga, der udfordrer og presser betonen til dets yderste. Resultatet er bedre, stærkere og grønnere byggerier.

 

Med de rette betonelementer kan man skabe byggerier, der ikke alene er smukke, men som står stærkt og flot i mange generationer fremover.

 

At bygge i solide materialer, der er fremtidssikrede, er en af de mest bæredygtige tiltag vi som branche kan tage. Det kommer miljøet og forbrugerne til gode. Derfor er beton et vigtigt materiale i fremtidens grønne byggebranche.

 

Rå beton fortæller virksomhedens historie

Et godt eksempel på et byggeri, der understreger alle betonens gode og langtidssigtede egenskaber, er DHI’s kontordomicil. Her går grønne certificeringer og smuk arkitektur hånd i hånd.

 

DHI, en rådgivnings- og forskningsvirksomhed inden for vand og miljø, fik for et år siden et nyt domicil. Byggeriet er placeret midt i DTU Science Park i Hørsholm, der er Danmarks førende deep tech-community med mere end 260 virksomheder og 3.400 forskere, iværksættere, forretningsudviklere og ansatte.

 

Målet har været at skabe et byggeri, der afspejler organisationens arbejde med vand i naturen. Især havnemiljø har været et konceptuelt udgangspunkt for arkitekternes materialevalg. Husets bærende vægge og kerner er skabt i rå betonelementer. Søjler, trapper og værn fremstår i ubehandlet stål, og genbrugstræ fra byggegrunden er brugt aktivt i indretningen.

 

Den godt 6.000 m2 store DGNB Sølv-certificerede bygning i tre etager, er indrettet med et fokus på areal- og flowoptimering samtidig med at de unikke omgivelser skaber en sammenhæng mellem ude og inde.

 

Byggeriet er et stærkt bevis på at betonelementer kan have en fremtrædende rolle i et højtcertificeret DGNB-byggeri. Betonens rå fremtoning, bidrager til virksomhedens identitet og fortælling, samtidig med at man har fået opført et byggeri, der skaber de bedste rammer for DHI’s medarbejdere.

 

1599568212-2ud-contiga-nyhed-uge-14-786

 

Om byggeriet

Bygherre: DTU Science Park

Lejer: DHI

Totalentreprenør: Hoffmann A/S

Rådgivende Ingeniører: Rambøll A/S, JL engineering - rådgivende ingeniører

Areal: 6.000 m²

Certificeringer: DGNB Sølv

Betonelementer: Contiga

 

Læs også: Contiga leverer betonelementer til KAB-HUSET

 

Om Contiga

Contiga A/S har Nordens største samlede produktionskapacitet på én fabrik. Produktionsapparatet er gearet mod en strømlinet og driftssikker produktion. Det er afgørende for Contiga, at deres kvalitetssikring er høj, og derfor er de altid meget omhyggelige omkring udvælgelsen af deres samarbejdspartnere.

Kontaktinformation

  • Contiga A/S
  • Mads Clausens Vej 58, 6360, Tinglev
  • Tlf: 72 17 10 00
  • Web: https://www.contiga.dk
  • Email: info@contiga.dk