<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> GVK certificering fortsaetter paa Sjaelland trods skolelukning
ARDEX Skandinavia A/S

Annonce

GVK-certificering fortsætter på Sjælland trods skolelukning

Lukning af gulvskolen på NEXT Uddannelse København skal ikke forhindre sjællandske firmaer i at få nem adgang til undervisning i GVK vådrumscertificering. ARDEX i Herlev har således for nylig lagt lokaler til GVK-kursus i svejsning og kvalitetskontrol, som udbydes af gulvskolen Mercantec i Viborg. 

 

Hvorfor skal det være mere bøvlet og tidskrævende for de sjællandske gulvfirmaer end for de jyske at opkvalificere sig med GVK-certificering? Svaret er selvfølgelig, at det skal det heller ikke, hvis det står til ARDEX.

 

På sin fabrik i Hedensted fremstiller virksomheden hurtigt hærdende og hurtigt tørrende materialer til professionelle gulvlæggere, murere og malere. Derudover tilbyder ARDEX en omfattende palet af faglige kurser, der målrettet opkvalificerer håndværkerne til at arbejde med de nyeste løsninger inden for deres fag.

 

Det var derfor kun naturligt, at ARDEX trådte til og udlånte sine kursuslokaler i Herlev til gulvskolen Mercantec fra Viborg, da der i april skulle afholdes GVK-kursus i svejsning og kvalitetskontrol.

 

Læs også: Interview med markedschef i ARDEX Allan Petersen: Skær forberedelsen væk og kom hurtigere i mål med gulvrenoveringen

 

Sjællandske gulvfirmaer slipper for Jyllandsturen
Med lukningen af gulvskolen NEXT Uddannelse København i Glostrup er gulvskolen i Viborg i dag det eneste offentlige uddannelsessted for gulvfaget i Danmark. Det inkluderer også kurserne i regi af Gulvbranchens Vådrums Kontrol (eller GVK), som er et ufravigeligt krav til firmaer, der skal udføre vinylbelægninger i vådrum i forbindelse med projekter som fx plejeboliger, hospitaler, kollegier eller daginstitutioner.    

 

- Efter lukningen af gulvskolen i Glostrup var der en reel risiko for, at GVK-kurserne ikke længere kunne udbydes i egnede lokaler på Sjælland. Og det ville jo betyde, at hvis man som sjællandsk gulvfirma ønskede GVK-certificering, så ville man skulle en tur til Viborg i Jylland, fortæller teknisk rådgiver Mikkel Thisted Jensen fra ARDEX og fortsætter:    

 

- Heldigvis har vi kursusfaciliteter i Herlev, der egner sig til undervisning i gulvarbejde, ligesom vi generelt satser meget på efteruddannelse og opkvalificering. Derfor var det oplagt at tilbyde gulvskolen at bruge vores lokaler, så de sjællandske firmaer slipper for den ekstra udgift. Det drejer sig jo både om ekstra tid og kørsel, når man skal helt over til en anden del af landet for at komme på kursus.

 

Godt rustet til veldokumenteret vådrumsarbejde
GVK-kurset hos ARDEX omhandlede svejsning i GVK-godkendt vinylbelægning for deltagere, som allerede havde et GVK-certifikat. Derudover satte det fokus på vurdering af reglerne for vinylmontering mv., så gulvlæggerne bliver i stand til at kvalitetskontrollere arbejdet i henhold til gældende standarder og krav.

 

- Kurset gør, at gulvlæggeren kan forlænge sit gyldige GVK-vådrumscertifikat med yderligere 3 år og dermed fortsat kan byde ind på de mange vådrumsopgaver, der kræver, at man anvender vinylbelægning. Dermed står gulvlæggeren godt rustet til arbejdet og får dokumentationen i orden, fortæller faglærer Jesper Krogh fra gulvskolen i Viborg, som stod for undervisningen hos ARDEX i Herlev.

 

- GVK-kurserne er helt afgørende, da de stadig udgør en af de få muligheder for opkvalificering, som findes inden for gulvfaget. Derfor er vi glade for at kunne bidrage med undervisningslokaler, så gulvlæggere i hele landet fortsat har nem adgang til kurserne, slutter Mikkel Thisted Jensen af.

 

Kontaktinformation
Marielundvej 4
2730 Herlev
Tlf:44 88 50 50
Email:   ardex@ardex.dk
ardex