<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Woodfiber vokser ud af rester fra svenske skove
Woodfiber

Annonce

Woodfiber vokser ud af rester fra svenske skove

 

Isoleringsvirksomhedens omsætning eksploderer efter, at den klima- og take back-venlige træfiber er blevet mere tilgængelig for kunderne.

 

”Det hele eksploderer lige nu!” Det er meldingen fra Woodfibers direktør Henrik Andreasen, der i første kvartal af 2020 solgte lige så meget som i hele 2019. Virksomhedens mål er en omsætning på 25 mio. kr. i 2021. ”Årsagen til den store vækst er, at vi nu er kommet på hylderne hos byggemarkedet XL byg. Og da vi er i gang med at indgå aftaler med flere andre byggemarkeder, kan det kun forstærke tendensen,” forklarer Henrik Andreasen.

 

Isoleringsprodukt virker som levende træ

Woodfibers isolering er Cradle to Cradle-certificeret. Produktet ”Woodfiber air”, der blæses ind i hulrum, er produceret af en træflismasse, som gør det muligt at bibeholde træets naturlige egenskaber i forhold til fugthåndtering. ”Det betyder, at fugt opsuges og afgives som i levende træ, hvilket er en stor fordel for indeklimaet,” fortæller direktøren.

 

1633940369-9yd-IMG_20200716_135907
Woodfiber
 
 

 

70% lavere CO2-belastning

Træflismassen stammer fra rester af FSC-certificeret skovbrug i Sverige. Her får Woodfiber skæve træer, grene og andet, der ikke kan bruges i industrien. Træflismassen forarbejdes på virksomhedens fabrik i Kristinehamn og er herefter klar til brug. Henrik Andreasen oplever, at branchen efterspørger rene, cirkulære byggeprodukter. Ved at bygge i træ og bruge træfiberisolering reducerer man CO2-aftrykket med op til 70% i forhold til konventionelt byggeri. Samtidig er træfiberisolering, sammenlignet med isolering lavet af papir, konkurrencedygtigt på pris, og robust i forhold til leveringssikkerhed.

 

”Da avisproduktionen er faldende, er gamle aviser snart en mangelvare og derfor stiger prisen på dem. Træflismasse er derimod ikke en mangelvare. Og med stigende skovbrug både i Sverige og Norge vil der være nok take back fra restproduktionen her til en langt større produktion af træbaseret isolering,” forklarer Henrik Andreasen.

 

Take back én til én i nybyggeri

Woodfiber Air kan tages tilbage og genbruges, når vægge, der er isoleret med produktet, skal flyttes eller nedbrydes. Men kun, når det ikke er blandet med andre
isoleringsmaterialer.

 

”Hvis der er tale om nybyg, kan vi genbruge isoleringsmassen én til én. Den kan suges op og blæses ind et nyt sted. Uden ekstra forarbejdning. Men hvis vores produkt er lagt på et eksisterende isoleringsprodukt, som fx stenuld i en renoveret ejendom, så kan vi ikke genbruge det direkte uden en renselsesproces. Dertil kommer, at vi ikke kan stå inde for materialer, som vi ikke kender de eksakte data på,” fortæller Woodfibers direktør.

 

IMG_20200914_134212

 

Genbrugt træ kan endnu ikke bruges

Woodfiber vil pt. ikke benytte genbrugstræ til produktionen af isolering og andre produkter. Det skal være muligt at identificere oprindelsen og materialernes kvalitet, pointerer Henrik Andreasen ”Vi kommer endnu ikke til at bruge træ fra genbrugsstationer med mindre, at det har en kvalitet og renhed, så det kan FSC-mærkes,” siger Henrik Andreasen, der lægger stor vægt på renhed i materialer – ikke mindst i forhold til bygningers indeklima: ”Det er fx uforståeligt for mig, at man kan bruge flyveaske som bindingsmiddel i beton, når vi ved, hvor mange skadelige stoffer, det indeholder.”

 

For Woodfiber er cirkularitet, take back, renhed og sundhed faktorer, der ikke kan gradbøjes. Ikke mindst fordi virksomheden stiler mod at gå fra en bronze- til en guldcertificering i Cradle to Cradle-systemet, forklarer Henrik Andreasen. ”Rejsen mod guld indebærer bl.a., at den brandhæmmende væske, der benyttes i isoleringen, skal udskiftes. Og her har vi snart et produkt på trapperne, så vi kan få guldet i hus,” konstaterer Henrik Andreasen.

 

Kontaktinformation
Woodfiber ApS
Digemosevej 4
4340 Tølløse
Tlf:(+45) 42 44 02 36
Email:   info@woodfiber.dk