<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vetrotech Hoejteknologisk glas holder brandsikkerheden i top paa nyt superhospital
Højteknologisk glas holder brandsikkerheden i top på nyt superhospital

Annonce

Højteknologisk glas holder brandsikkerheden i top på nyt superhospital

Et af Skandinaviens største byggeprojekter, det nye hospital Karolinska i Stockholm, stiller store krav til de mere end 12.000 kvadratmeter brandsikret glasfacade. Det har Vetrotech og Stålprofil løst i de mere end 4000 glas- døre og vægmoduler, der giver det nye hospital sit karakteristiske udseende.

 

Der bliver brugt mere glas i byggeriet end nogensinde før, og her er det storstilede byggeri af Karolinska-hospitalet i Stockholm ingen undtagelse. Det har stillet enorme krav til glasspecialisten Vetrotech, der er datterselskab af en af verdens største virksomheder inden for byggematerialer Saint-Gobain.

 

Brandsikret glas inddeles i tre kategorier: E, EW og EI. Og her er projektet faktisk blevet opgraderet fra den laveste kategori E til mellemkategorien EW, som er den godkendelse, Vetrotechs Contraflam Lite-glas har.

 

-Mange hospitaler har kun E-mærkningen, den laveste brandsikring, på deres glas. Hvis sprinklersystemet ikke fungerer, spreder branden sig og skaber strålevarme med fatale konsekvenser. I Karolinska-projektet har man været inde og se på, hvor meget varme mennesker kan tåle, hvis de ikke kan komme væk. Med EW-mærkningen er strålevarmen på 60-80 grader, hvilket er så lavt, at folk ikke dør af det, men har mulighed for at komme i sikkerhed. Så det er en stor sikkerhedsmæssig opgradering, siger Michael Andersen Thorsted, Technical & Certification Manager hos Vetrotech i Norden.

 

Største projekt med brandsikret glas i Norden

Glasset spiller en stor rolle i at binde de fem Karolinska-bygninger sammen, der skal huse pleje- og behandlingsaktiviteter. Det sker via en transparent glaskappe, der har fået meget opmærksomhed i hospitalets designproces. Men samtidig er sikkerheden en vigtig parameter.

 

-Det er spændende at være en del af så stort et projekt som Karolinska, der på glassiden forsøger at skubbe til, hvad vi har set før. Det er et af de største byggeprojekter i Norden. Når vi normalt har store projekter med brandglas, snakker vi om 1-2000 kvadratmeter. Her løber totalen op i mere end 12.000 kvadratmeter, når projektet står færdigt, og det er dermed vores største projekt med brandsikret glas i Norden nogensinde, siger Michael Andersen Thorsted.

 

Vetrotechs glasløsninger på hospitalsprojektet er udført i samarbejde med systempartneren Stålprofil, der leverer de døre og vægrammer, glasset monteres i. Sammen har de udført masser af tests for at sikre, at sikkerheden på det svenske supersygehus er i top, når det står helt færdig i 2018. På nuværende tidspunkt er der installeret 5.000 af de i alt 12.000 kvadratmeter glas.

 

Karolinska-projektet har været i gang siden 2009, og prisen er godt 11.5 mia. kroner (14.5 mia. svenske kroner). Hospitalet bliver på 330.000 kvadratmeter og kommer til at huse 730 patientsenge. De første patienter vil blive behandlet allerede i 2016.

 

Udover Karolinska har Vetrotech leveret materialer til en lang række prestigebyggerier, herunder blandt andet DTU, Bella Sky, Ørestads Gymnasium, Dokk1 i Aarhus og Orgelpipan i centrum af Stockholm.

 

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10

Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27

Vetrotech

Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic

Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic er en af verdens førende leverandører af brandbeskyttende glas og sikringsglas og er den største leverandør på sit felt i Danmark. 

Kontaktinformation
Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic
Robert Jacobsens Vej 62 A
2300 København S
Tlf:70225258
Web:
Email:   marianne.carlsen@saint-gobain.com