<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vetrotech Brandsikkert glas vinder frem som byggemateriale
Brandsikkert glas vinder frem som byggemateriale

Annonce

Brandsikkert glas vinder frem som byggemateriale

Efterspørgslen på glas som brandbeskyttende byggemateriale er de seneste år eksploderet. Det oplever man hos Nordens største producent af brandsikkerhedsglas Vetrotech. Særligt virksomhedens glas i den midterste brandklasse EW vinder frem på grund af materialets høje isolationsevne.

 

Den danske byggebranche har fået øjnene op for, at glas, der kan isolere mod røg, varme og giftige gasser, spiller en stadig større rolle i byggerier.

 

-Glas er ikke længere bare de ruder, som brugere af en bygning nyder deres udsigt fra. Innovation og ny teknologi gør, at glasset nu indtager en helt ny funktion som et omdrejningspunkt for også brandsikkerheden i en bygning, siger Kjeld Østergaard, som er nordisk landechef i Vetrotech, der er Nordens største leverandør af brandsikkerhedsglas.

 

Brandbeskyttende glas isolerer mod brand, og kan blandt andet også stoppe de varmestrålinger, som opstår ved brand i en bygning. Men selvom glassene er brandsikre, så kan man ikke se nogen forskel mellem dette glas og almindeligt glas – på nær når der er brand. Ved brand skifter glasset fra transparent til mælkevidt, for at der ikke skal opstå unødigt farlige situationer med panik på grund af et frit udsyn til flammer.

 

Høje brandklasser efterspørges

Alene fra 2014 til 2015 har Vetrotech oplevet en stigning i efterspørgslen på virksomhedens brandbeskyttende glas i brandklasse EW på 33 procent. Denne type glas kan beskytte mod ild, røg og varme i op til 120 minutter og reagerer som et ”varmeskjold”, som bevarer ikke-brandsiden kold.

 

-Bygherrerne har fået øjnene op for, at der er alternative måder at tænke brandsikkerhed på, og at det betaler sig at investere i højkvalitetsløsninger, der er en anlægsinvestering uden løbende driftsomkostninger, selvom det måske er lidt dyrere i indkøb, siger Kjeld Østergaard.

 

Ofte vil brandsikkert glas erstatte for eksempel brandsikrede vægge, hvilket tillader bygherrer at tænke mere æstetik ind i byggeprojekter, blandt andet ved at opsætte skillevægge i glas.

Vetrotech

Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic

Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic er en af verdens førende leverandører af brandbeskyttende glas og sikringsglas og er den største leverandør på sit felt i Danmark. 

Kontaktinformation
Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic
Robert Jacobsens Vej 62 A
2300 København S
Tlf:70225258
Web:
Email:   marianne.carlsen@saint-gobain.com