0P7A3488

Stærke investorer tror på unikt ventilations- og varmegenvindings-koncept fra Living Better

Living Better A/S, der har udviklet et bæredygtigt ventilations- og varmegenvindingskoncept, har netop budt flere investorer indenfor. Det er ikke mindst et stort internationalt potentiale, der lokker.

 

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Med et ventilations- og varmegenvindingskoncept, der både er grønt, sundt og billigt – og som ovenikøbet har et kæmpestort internationalt potentiale, har Living Better A/S ikke manglet tilbud fra interesserede investorer.

 

Men, det er først nu, at den ti år gamle virksomhed, har åbnet armene og budt Hands On Mikrofonden samt brødrene Torben og Allan Christensen indenfor med en ejerandel på 40%.

 

7A2A0418

 

Det er et match, der var værd at vente på, siger Living Betters administrerende direktør, Peter L. Clausen:

 

- Vi har ledt efter de helt rette investorer, der kan deres kram, og som ser det samme potentiale i virksomheden, som vi selv gør, siger han og fortsætter:

 

- Selvom godt indeklima og grønne energiløsninger er meget i fokus, er det stadigvæk ekstremt krævende at trænge igennem til et marked, der er præget af forsigtighed. Den udfordring har vi nu fået meget større muskler til at håndtere, lyder det.

 

Ventilationsvinduet er kernen

 

Kernen i konceptet fra Living Better, er ventilationsvinduet, der lader frisk luft udefra passere op mellem vinduets glasflader, hvorved det forvarmes.

 

Derefter flyder luften gennem boligen og ender til sidst i en udsugningsvarmepumpe, hvor dens energi udnyttes til at producere varmt brugsvand og gulvvarme.

 

foto af raa facade 091221Rå facade

 

Det er flere end to fluer med et smæk, siger Peter L. Clausen:

 

- Det er enklere og billigere i både anskaffelse og drift bl.a. fordi der ikke er behov for en masse kanaler og et genveksanlæg, siger han og nævner, at man netop har afsluttet første fase af et større rækkehusbyggeri ved Ringsted.

 

Her resulterede løsningen fra Living Better i anlægsomkostning, der for hver af husene var 25.000 kr. lavere – bl.a. fordi man både sparer varmepumpens udedel og solceller. På samme måde har flere af de store boligselskaber, som Living Better har leveret til, beregnet en driftsbesparelse på hele 90 %.

 

- Det hænger jo sammen med, at der med vores system ikke skal bruges nær så meget energi til at få luft ind- og ud af boligen, og at det heller ikke, som traditionelle løsninger, skal tilses to gange om året af en fagmand. Du installerer det, og så passer det egentlig bare sig selv, lyder det.

 

 

Indstillet til tysk energipris

 

Energibesparelsen og dermed den grønne profil er da også det, som mange interesserede investorer har haft øje for, fortæller Peter L. Clausen:

 

- Netop på grund af de ovennævnte faktorer og en meget effektiv varmepumpe, er det jo så grønt, så det stritter i alle retninger, smiler han og nævner, at man da også var indstillet til den tyske energipris, Deutsche Energie Effizienz Preis i 2018.

 

Det var ikke bare en stor ære, men også noget, der boostede virksomhedens eksport endnu mere:

 

- Det var med til at give os et endnu lysere syn på fremtiden – ikke mindst i Tyskland, Schweiz og Frankrig, hvor vi er ved at etablere os med kontakt til vinduesproducenter og udarbejdelse af dokumentation med videre. Der er et kæmpe eksportpotentiale, men også her er det er en proces, der kræver tid og ressourcer. Og takket være vores nye investorer, er det nu noget, vi råder over.

 

 

Et erfarent hold

 

Alt tyder da også på, at det nye Living Better-hold har de kræfter og den erfaring, der skal til.

 

Således har de nye investorer i skikkelse af Torben og Allan Christensen stor international erfaring fra deres tidligere virksomhed Good Food Group A/S.

 

HOM_LivingBetter#1Hom Living Better

 

Dertil kommer, at Hands On Mikrofonden netop har som formål at hjælpe danske ideer og selskaber til vækst. Og sidst men ikke mindst har Peter L. Clausen og nuværende bestyrelsesformand i Living Better, Christian Thing (?) tidligere opbygget og etableret succes-virksomheden, Unidrain A/S.

 

- Vi har erfaringen, og fra processen med Unidrain ved vi også, at ting tager tid. Ikke mindst i byggebranchen, hvor man af forståelige grunde kan være lidt forsigtig og tilbageholdne. Men vi ved, at det kan lade sig gøre, og vi skal nok nå frem, smiler Peter L. Clausen.

 

Kontaktinformation

  • LivingBetter A/S
  • Fuglehavevej 23, 2750, Ballerup
  • Tlf: 81 81 81 10
  • Web: http://livingbetter.dk/
  • Email : info@livingbetter.dk