Skærmbillede 2024-01-31 161940

29 nyopførte rækkehuse får LivingBetter og dermed skrotter fjernvarme

Vindinge Gruppen og deres arkitekt JN Arkitektur valgte LivingBetter energi- og indeklimaløsning til deres seneste projekt på 29 rækkehuse til udlejning i Vejen.

- Der var mulighed for fjernvarme, men da der opstod usikkerhed om tidspunktet for mulighed for tilslutning, traf vi beslutning om at gå med en varmepumpeløsning, og det har vi bestemt ikke fortrudt, fortæller Jan Nielsen fra JN Arkitektur.

 

Går i en grønnere retning

Valget faldt på LivingBetter, og det er første gang JN Arkitektur og Vindinge Gruppen bruger den unikke og grønne løsning, baseret på Ventilationsvinduer, som leverer al luft ind i boligen og højeffektive udsugsvarmepumper, som udnytter energien i afkastluften til at lave både varme og varmt vand.

 

- Det var spændende at kunne gå nye og grønne veje. Da vi hørte om LivingBetters koncept og deres solide referencer, så var det ikke nogen svær beslutning, udtaler direktør Steen Sandgård, Vindinge Gruppen og fortsætter: Nu har vi set, hvor enkelt det er at installere, og hvor lidt plads det optager i boligerne. Det giver rigtig god mening, og kommer til at indgå i vores planer for fremtidige projekter, slutter han.

 

Skærmbillede 2024-01-31 161954
 
 

100M2 kan opvarmes, ventileres og forsynes med varmt vand for ca. 4000 kr. pr. år

Jan Nielsen udtaler videre, at både han og den udførende entreprenør er imponeret over, hvor enkelt LivingBetter er at arbejde med. Man reducerer og forenkler byggeriet og opfylder stadigvæk alle gældende regler. Der er kun en varmepumpe i teknikrummet og aftrækskanaler til køkken og bad. Boligerne har vandbåren gulvvarme for at sikre god komfort for beboerne. Alle værelser og stuen har diskrete Ventilationsvinduer monteret, som leverer frisk forvarmet luft ind i boligen, uden støj eller trækgener.

 

Der er lavet beregninger for det forventede energiforbrug pr. bolig, og de kommende beboere kan forvente at deres ca. 100 m2 kan opvarmes, ventileres og være forsynet med varmt vand for kun ca. kr. 4.500,- om året. Det er næste halv pris i forhold til fjernvarme-beregninger for de samme boliger. Det er yderligere beregnet, at LivingBetter udleder ca. 35 % mindre C02 end en tilsvarende fjernvarmeinstallation.

 

LivingBetter er en grøn og enkel energiløsning

Peter L. Clausen fra LivingBetter glæder sig over de flotte tilbagemeldinger fra Vejen-projektet og kan bekræfte, at LivingBetter oplever et boom i interessen for deres grønne og enkle energi- og indeklimaløsning fra både professionelle investorer og boligforeninger, som har fået øjnene op for, at selv konventionelt byggeri kan få en stærkere grøn profil ved at vælge LivingBetter som løsning til varmt vand, ventilation og varme til det vandbårne gulvvarmesystem.

 

Han fortsætter: - LivingBetter er nok markedets bedste og billigst løsning til projekter, hvor der prioriteres vandbåren gulvvarme. Vi oplever, at der bliver eksperimenteret med mange forskellige løsninger, hvor man prøver at undgå vandslanger i gulvet, men det er vores oplevelse, at beboerne foretrækker gulvvarme frem for f.eks. løsninger med luftindblæsning. Med gulvvarme sikres rigtig god komfort, og varmepumpen i LivingBetter løsningen udnytter energien og giver flotte energital pga. genvindingseffekten i løsningen.

 

LivingBetter

LivingBetter har været anvendt i nybyg siden 2016 og er anvendt i mere end 500 nyopførte huse og rækkehuse landet over. En nylig foretaget beboerundersøgelse bekræfter, at 92 % af beboerne mener at indeklimaet i deres boliger enten er ”rigtig godt” eller ”fantastisk”.

 

Læs mere om Vejen-projektet her

 

Kontaktinformation

  • LivingBetter A/S
  • Fuglehavevej 23, 2750, Ballerup
  • Tlf: 81 81 81 10
  • Web: http://livingbetter.dk/
  • Email : info@livingbetter.dk