Triplan har skræddersyet glasvægge til CASA´s nye domicil

Glasvægge i flot kontrast til bevaringsværdigt gammel pakhus. Triplan har leveret vægge til CASA A/S' nye domicil på havnetrekanten i Horsens.

 

CASA´s nye domicil kunne ikke have en smukkere beliggenhed. I det inderste af Nordhavnen i Horsens med udsigt til vandet og skibene. Det nye domicil består af det 100 år gamle Stykgodspakhus og et helt nybygget kontorhus, som er bundet nænsomt sammen af en glaskonstruktion, som rummer hovedindgangen.

Det nye hus er opført i tegl og spiller smukt sammen med de gamle bygninger på havnen. Stykgodspakhuset er renoveret til mindste detalje med fritlagte konstruktioner i heltømmer af svensk fyrretræ. Det er et imponerende syn, når man træder ind i pakhuset – den gamle trækonstruktion står intakt med alle sine søjler og spær, i smuk kontrast til den lette komposition af møderums-bygninger i midten af det store rum. De ligger som huse i huset, med udsigt til en skov af søjler og til vandet udenfor.

 

Specialdesignede stålkassetter

Triplan har designet og produceret glasvæggene med sorte rammer og karme og med glas og trædøre i fuld højde. Det giver et fantastisk fint og let udtryk, som er nøje tilpasset beklædningen med sorte stålkassetter på de lukkede volumener, der indeholder toiletrum og andre bi-funktioner. Triplan har designet og udviklet stålkassetterne specielt til Stykgodspakhuset, og de er pulverlakeret i samme farve som karme og profiler. Den bærende konstruktion i møderummene er holdt fri af glasvæggene og står som slanke sortmalede stålsøjler – en moderne pendant til de kraftige gamle tømmerkonstruktioner.

I væggene er desuden integreret trådløse kontakter, alle dørgreb og hængsler på døre er i messing og dørbladene er i amerikansk hvid egefinér, hvilket understreger den eksklusive arkitektur.

     

Nyt og gammelt spiller sammen

I det nye kontorhus blev Triplan sat på en udfordrende opgave. De store møderum skulle spille sammen med de mindre møderum i Stykgodspakhuset ved at integrere de sorte stålplader i glasvæggene, så sammenhængen mellem den nye og den gamle bygning blev yderligere understreget ved samme valg af materialer. Triplan har derfor videreudviklet TP Lite glasvæg-serien – glasset i de sorte rammer suppleres med sorte stålplader limet på begge sider af glasset i samme overflade som ”facaderne” på møderummene i Stykgodspakhuset, og det er lykkedes Triplan at integrere stålpladerne i rammerne, så facaden er helt i flugt. Dette er en eksklusiv og helt minimalistisk måde at veksle mellem åbne og lukkede flader i den lette glasvæg og danner en smuk reference imellem møderummene i den nye og den gamle del af huset.

Læs mere om Triplans glasvægge her
Bygherre: CASA A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Glasvægge/Indvendige facader: Triplan International A/S
Foto: Baes Foto

Kontaktinformation