Semco Maritime - DGNB-certificeret i kategorien sølv

Blæst, himmel, sand, sten, hav og marehalm inspirerer til arkitektur ved kanten af vandet. 

 

 

Esbjergs største privatejede arbejdsplads, offshore-virksomheden Semco Maritime er flyttet i nyt domicil på en fantastisk placering ved indsejlingen til Esbjerg havn, som en del af det nye Esbjerg Strand-projekt, der planlægges med både erhverv, lystbådehavn, rekreative områder og kunstmuseum. 

 

Byggeriets 15.000 m ligger som en åben struktur med masser af dagslys og smuk udsigt ud over havet, og indretningen af huset er stærkt inspireret af de maritime omgivelser. Lys, luft, lethed og ikke mindst bæredygtighed er i centrum. Fleksibilitet har været nøgleordet, både som et krav fra Semco, og for at skabe mulighed for udlejning af dele af bygningen. Så logistikken har været vigtig, og bygningen er endt som et velfungerende og fleksibelt hus i fire etager med et stort fælles atrium, gårdhaver og kontorarbejdspladser ud mod facaderne. De få bærende vægge og en fleksibel midter-zone i kontorområderne giver mulighed for at fjerne og opsætte skillevægge efter behov.

 

Læs mere om Vægge

 

Triplan har leveret TP Lite fuldglasvægge, som i stedet for sprosser har fugede samlinger og TP Fire brandvægge i glas med trædøre – fleksible glasvægge, som understreger den fine og lette arkitektur, der farvemæssigt ligger tæt op af omgivelsernes sand, sten, hav og marehalm. I stedet for opklæbning af folie, har man valgt gardiner, som står smukt til de transparente glasvægge.

 

Semco Maritime´s nye domicil er et moderne, bæredygtigt og velfungerende hus, der ligger som et fyrtårn på kanten af vandet.

 

Det nye domicils energiramme overholder bygningsklasse 2020 og er DGNB-certificeret i kategorien sølv. Bygningens indeklima lever op til nogle af de højeste standarder på området. Det betyder bl.a., at dagslysforhold og ventilation er tilpasset verdenshjørnerne optimalt i hvert eneste rum.

 

Kontaktinformation