Triplan forbillede høj kval

Østre Landsret i nye bæredygtige omgivelser i Nordhavn

 
 

Glasvægge fra Triplan i DGNB-Guld-byggeri

Østre Landsret har i årevis holdt til i bygninger i Bredgade og Fredericiagade - nu er tiden kommet til at flytte i en ny, fremtidssikret og bæredygtig bygning. Ønsket om en mere tidssvarende og funktionel bygning for både ansatte og brugere - og en samlet adresse - har fået Østre Landsret til at rykke teltpælene op og flytte til det nye bæredygtige byggeri i Nordhavn.

 

Et hus med kontraster
Bygningens funktioner er en balanceakt mellem fuldt offentlige og helt private funktioner, og det udtrykkes tydeligt i arkitekturen. Overalt i bygningen ses kontrasten mellem det åbne og lukkede afspejlet både i designet og det avancerede funktionsdiagram, der nøje skelner mellem private og offentlige områder.

 

Triplan fuldglasvægge på alle etager
Triplan har designet og produceret alle husets glasvægge. Med fuldglasløsningen TRIPLAN LITE® leveres både lyd-, brand- og klassiske fuldglasvægge til kontorer og møderum i et ensartet design. Øverst i huset er etagerne dedikeret landsrettens personale. Nederst i huset er der offentlig adgang til retssale mm., og der er desuden et stort cafeareal.

 

I den største retssal spænder den 4,5 m høje fuldglasvæg på tværs af rummets 16 meter. Det har krævet særlig omhu at projektere så høj en glasvæg, som skal kunne klare udbøjning fra etagedækket ovenover, hvilket blev løst med et specielt topprofil. Triplan har desuden specialproduceret de karakteristiske lameller, der filtrerer lyset og afskærmer glasvæggene. De træbeklædte vægge i kontrast til glaspartierne giver en varm tone til dagslyset og en behagelig atmosfære.

 

Triplan 2
triplan 4
Triplan 3
Triplan 5
 
 

DGNB-Guld-byggeri
Der er tænkt langtidsholdbart og helhedsorienteret i det nye 16.000 m2 store byggeri med hele 20 retssale.
Det er også nødvendigt, hvis man vil opfylde kriterierne for byggeri i DGNB-Guld-klassen. Dagslysforhold, indeklima og lydforhold er nogle af de vigtige parametre for bæredygtighedscertificeringen.

 

Med valget af Triplans fuldglasvægge TRIPLAN LITE® opfyldes krav til dagslys i kontorer og lyddæmpning i møderum og der sikres et behageligt arbejdsklima. TRIPLAN LITE ® glasvægssystemet er miljøvaredeklareret og produceres i Danmark.

 

Den nye retsbygning på Trælastholmen er et OPP-projekt (offentligt-privat-partnerskab) og blev taget i brug i begyndelsen af februar 2022. Byggeriet bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden Guld.

 

Besøg triplan.dk og få mere at vide om TRIPLAN LITE® fuldglasvægge.

 

Yderligere information: triplan@triplan.dk, tlf. 43 53 99 99. 

 

Kontaktinformation