Blixens - Et multikulturelt kontorhus

Triplan glasvægge giver arkitektonisk frihed i et nyt åbent og imødekommende hus med plads til alle i bydelen Gellerup i Århus. Kåret til Årets Byggeri 2019 i kategorien Erhverv

OPS Gellerup Nord er opført som et resultat af et tiltrængt løft af bydelen Gellerup i Århus. Offentlige arbejdspladser udflyttes og flettes sammen med en række aktiviteter for bydelens borgere.

 

 

Markant arkitektur

Huset er en åben struktur med et stueplan, der former sig som et overdækket byrum med større og mindre pladsdannelser og plads til åbne værksteder, café, kafferisteri mm. og grønne atrier. Samtidig er der på etagerne plads til ca. 1000 offentlige arbejdspladser med møderum og kontorområder. Når man nærmer sig byggeriet fra gaden, møder man et stramt og strømlinet hus med bokse, der forskyder sig og danner et iøjnefaldende tårn på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard. Det er samtidig en arkitektur med taktile materialer som genbrugstegl og indvendige vægpaneler i genbrugstræ.

 

Overalt skyder etagedæk ind og ud og skaber mindre og overskuelige rumligheder, som inviterer til ophold - om det er inde i et af de mange møderum med glas fra loft til gulv og med kig ud over grønne indvendige haver, eller om det er i cafeområdet, som byder på en torveagtig pladsdannelse og et mere roligt afsondret område. Centralt i huset strækker en række stablede bokse sig vertikalt og danner husets tårn, som med gangbroer flettes sammen med de forskellige etager.

 

 

Glasvægge giver åbenhed

Kendetegnende for husets atmosfære er et indeklima med behagelige lydforhold på trods af de mange mennesker, der færdes på kryds og tværs af huset. Materialer som træpaneler og strækmetalkassetter bryder lyden og suppleres af glasvægge, der understreger åbenheden i arkitekturen. Det er et hus, som inviterer til ophold og til at offentligheden indtager huset.

 

standard- og specielle løsninger

Triplan har designet og produceret glasvægge til byggeriet, i et godt miks af standardprodukter i glasvægssystemet TRIPLAN LITE®, og med lige præcis de specialløsninger, der skal til for at opfylde arkitektens krav til designet. Indenfor standardsortimentet omfattes både lydglasvægge og udkragede møderum med glas fra loft til gulv. Herudover kom Triplan på en udfordrende opgave, der krævede en speciel løsning med at føre glasset forbi de høje etagedæk, for at få så let et udtryk som muligt. Princippet med at føre glas forbi konstruktioner gennemføres overalt i huset, blandt andet ved at montere folie på indersiden af glasset, hvor det møder de tværstillede gipsvægge, så glassets flade ikke brydes.

 

 

Der måtte også produceres specielle skinner til de ekstra tykke glas, der skulle til for at opføre glasvægge på 4,5 meters højde, en løsning som nu indgår i Triplans standardsortiment. Det er ikke første gang, Triplan skræddersyr en løsning med udgangspunkt i standardprodukterne. Og bestemt heller ikke sidste gang. Det er en stor tilfredsstillelse at overvinde alle udfordringer og bidrage til at løfte en arkitektonisk ide.

 

Få mere at vide om TRIPLAN LITE® glasvægssystemet her

 

 

Kontaktinformation