<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Haemmer overdokumentation ventilationsfaget
TK Montage

Annonce

Hæmmer overdokumentation ventilationsfaget?

Ja, til dels, hvis man spørger Torben Knudsen, direktør i TK Montage, som er eksperter i monteringen af ventilations- og køleløsninger. Han mener, at meget af dokumentationen går til spilde, og at man bør se på, hvordan dokumentation og arbejdsgange kan gøres mere smidige.

 

Torben Knudsen har i 25 år stået i spidsen for TK Montage og har om nogen arbejdet med montering af ventilations- og kølesystemer i alle afskygninger. Han mener, at der har været en kedelig tendens til, at dokumentation fylder mere og mere i branchen uden, at man mærker nogle fordele ved det:

 

- Vores fag er blevet meget mere teknisk, og så snart noget bliver teknisk, skal det naturligvis dokumenteres grundigt. Jeg oplever dog en klar tendens til, at dokumenteringen snart fylder mere end selve monteringen. Det skal ikke forstås, som om jeg er imod det, men jeg kan se, at bunkevis af papirer og fotos ikke bruges. Er der et tvivlsspørgsmål, får vi stort set altid et opkald fra rådgiver eller bygherre. De bruger simpelthen ikke tid på at bladre de mange dokumenter igennem, hvor de fleste svar kan findes, siger Torben Knudsen og fortsætter:

 

- Og jeg har det helt fint med at tage snakken med bygherre og rådgiver personligt. Det er bare en skam, at man så har spildt en masse arbejdstimer på at dokumentere noget, der alligevel tages over telefonen eller ved et fysisk møde.

 

- Vi støder da også på udfordringer blandt rådgiverne i form af de platforme, de benytter. Der er et hav af forskellige cloud-løsninger og platforme til aflæsninger af eks. BIM-modeller. Det er dyrt og besværligt for os mindre aktører. Hvis vi begyndte at ensrette det digitale sprog og dokumentationskravene, ville de spare os alle for mange timer. Timer, der i stedet kunne bruges på at installere og montere, det vi nu engang er bedst til. Nogle gange giver det mere mening at bruge en blyant og en gammeldags plantegning, for så har vi noget konkret at gå ud fra. Digitaliseringen har ført meget godt med sig, men nogle gange bliver der ændret og korrigeret i de digitale plantegninger også, mens arbejdet er i gang, og det kan godt volde problemer, afslutter Torben.

 

Torben Knudsen håber derfor, at branchen kan sætte sig ned og finde nogle fælles platforme og digitale løsninger, for det ville kunne være med til at give luft til at udføre vores arbejde i en tid, hvor byggeriet skriger efter arbejdskraft.

 

Læs også: TK Montage løfter sløret for 25 års succes

 
Kontaktinformation
TK Montage ApS
Østervangsvej 24
6715 Esbjerg N
Tlf:75137737
Email:   tk@tkmontage.dk