<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Sundolitt saetter omsaetningsrekord paa Groen Standard
Sundolitt

Annonce

Sundolitt sætter omsætningsrekord på Grøn Standard

Sundolitt oplever en markant stigning på 17,9 % i salget af de bæredygtige fundamenter Grøn Standard. Elementerne vinder især terræn i boligbyggeriet og hos entreprenørerne er produktet blevet populært på grund af dets nemme håndterbarhed.

 

Antallet af nybyggede boliger på Sundolitts EPS-fundament Grøn Standard har nået nye højder. I år har Sundolitt solgt 17,9% mere Grøn Standard sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Dette på trods af Coronakrisen og et generelt afventende marked. Ifølge adm. direktør i Sundolitt, Henrik Vasylyeva, forventer man en endnu større stigning i efterspørgslen hen over efteråret:

 

”Vi har gennem sommeren oplevet en kolossal stigning i interessen for Grøn Standard, som vi tilskriver en kombination af fokus på bæredygtighed og høj produktivitet på byggepladsen. Vi kan tydeligt se tiltagende interesse for bæredygtige løsninger hos slutbrugerne, som især stiller spørgsmål og retter henvendelser til os via vores facebookside. Vi ved også fra undersøgelser, at omkring 44 procent af danskerne er villige til at betale mere for klimavenlige løsninger, når de skal bygge hus. Men selvom klimahensyn er en mega-trend, tilskriver vi ikke hele stigningen øget fokus på bæredygtighed. De praktiske aspekter omkring Grøn Standard spiller også en stor rolle hos entreprenørerne, der især ser en fordel i at arbejde med de meget lette fundament-blokke, der er nemme at håndtere i byggeprocessen.”, siger han.

 

Sundolitt2

 

80% vælger Grøn Standard

I Smørum opfører Lundahl Kloak & Entreprenørservice lagt fundamentet til et 290 m2 stort familiehus med Grøn Standard fundament. Husets store vinduesarealer har stillet særlige krav til fundamentet, så her har de bæredygtige aspekter mest af alt været en bonus. Huset samler sig nemlig om et privat gårdrum med store vinduespartier hele vejen rundt.

“Energirammeberegningerne viste, at det kun kunne løses med Sundolitts Grøn Standard. Det er samtidigt en billigere og meget hurtigere løsning. Blokkene vejer ikke noget og er lette at skære til. Jeg kan for det meste lave et billigere tilbud med Sundolitts løsning end med et klassisk fundament, fordi vi sparer en arbejdsgang med at grave og støbe render,” fortæller Mikkel Lundahl, indehaver af Lundahl Kloak & Entreprenørservice

 

Kun 20% af hans kunder får i dag lagt fundament af blokke. Resten vælger Sundolitt Grøn Standard, der sparer ham og hans folk for at blande, skovle og ligge på knæ, for at få det hele på plads.

 

Forventningen er, at der bliver bygget mere end 6000 private huse i Danmark i 2020.

Beregninger foretaget af et rådgivende ingeniørfirma viser, at et større dansk typehusfirma alene i metodevalget med systemet kan spare klimaet for godt 2.900 tons CO2 om året med brug af Grøn standard som fundament.

  

For yderligere information kontakt: Henrik Vasylyeva, Adm. direktør i Sundolitt as
på tlf. 45 27 52 32 23

 

 

Fakta om Grøn Standard

 

Materiale:
100 % genanvendeligt EPS, bestående af 98 % luft indkapslet i to procent polystyren. EPS indsamles og genanvendes 100 procent i de fleste danske kommuner.

Med systemet reduceres CO2-aftrykket for et almindeligt parcelhus med mellem to og tre ton i forhold til traditionelt byggeri.

Metode: Man lægger først en plant stabilt underlag og samler derefter de lette EPS-blokke direkte ovenpå. Blokkene har en rende, som soklen støbes i. Når alle blokkene i fundamentet er på plads, bliver betonen støbt direkte ovenpå.

Kontaktinformation
Sundolitt A/S
Krog Skolevej 3
7190 Billund
Tlf:+45 70 11 10 20
Email:   danmark@sundolitt.com