sundolitt-nyhed-uge-41-786

Sundolitt Climate og Standard EPS - varmereflekterende og klimavenlig isolering

 

Entreprenørens fokus på optimering har nok aldrig været større. Det samme gælder ønsket om at bygge mere bæredygtigt. Sundolitt Climate er et godt tip til de entreprenører, der gerne vil kombinere de to ting i samme isoleringsmateriale.

 

Sundolitt Climate EPS er tilsat grafit og er dermed varmereflekterende, hvilket giver 20 % forbedring i materialets samlede isoleringsevne. Den bedre isoleringsevne giver entreprenøren mulighed for at optimere konstruktionen - enten ved at få mere isolering på den samme plads eller gøre hele konstruktionen slankere, fordi gulvisolering og hulmursisolering optager mindre plads.

 

Vanedannende til terrændæk

Som isoleringsmateriale har Sundolitt Climate EPS de samme gode egenskaber som traditionel, hvid EPS. Det er fugtafvisende, let i vægt og har stor trykstyrke.

 

Den lette vægt gør materialet særdeles attraktivt at arbejde med for entreprenøren på byggepladsen, fordi tunge løft undgås. Det betyder en lettere og hurtigere arbejdsgang, der reelt nedsætter entreprenørens byggetid og skåner medarbejdere på byggepladsen. Det har gjort valget af EPS vanedannende for mange entreprenører, der vil optimere byggeprocessen og samtidig bruge et klimavenligt byggemateriale.

 

Sundolitt Climate og Standard EPS er særligt udbredt som isolering i terrændæk, som gulvisolering og til varme tage. EPS-plader indgår i byggeriet som kapillarbrydende lag og er så effektivt til at forhindre opstigende fugt, at det helt kan erstatte andre kapillarbrydende materialer.

 

 

114036_Sundolitt_Opstilling_C
bags_cmyk
 
 

 

 

Genanvendt EPS og dokumenteret CO2-aftryk

Sundolitt Climate EPS består af 98% luft og 2% polystyren, der er 100% genanvendeligt. Hos Sundolitt har man sit eget interne kredsløb, hvor brugt EPS fra fødevarebranchen transporteres fra nogen af landets største online supermarkeder til Sundolitts fabrik i Billund.

 

Her bliver nedslidte termokasser fra familien Danmark transformeret til fabriksnye isoleringsprodukter til byggeindustrien. For hos Sundolitt er ambitionen, at al isolering skal indeholde så meget genanvendt EPS som overhovedet muligt.

 

Sundolitt Climate er en del af Sundolitts produktlinje Grøn Standard og er miljøvaredeklareret. Isoleringen er derfor oplagt at anvende til DGNB-certificeret byggeri. Du kan kende Sundolitt Climate på sin grå farve, frembragt af grafitten. Sundolitts Climate fås med trykstyrker på både 60 og 80 kPa samt i en version tilegnet facadeisolering. Jo højere densitet jo bedre egenskaber, bedre isoleringsevne og bedre trykstyrke.

 

Kontaktinformation