sundolitt-whitetogrey-headerimg

Spar 20% tagisolering: tænk gråt! Vælg grå Sundolitt Climate frem for hvid EPS - og spar ca. 20% isolering

 

Anvendelsesmulighederne med grå Sundolitts Climate isolering er mangfoldig – men især som tagisolering er den grå Sundolitt Climate et produkt, der begejstrer. Det skyldes, at grå Sundolitt Climate har en 20% højere isoleringsværdi end almindelig hvid EPS. Dermed opnås en materialebesparelse – og således også en CO2 besparelse - på ca. 20% at hente ved brug af produktet i byggeprojektets klimaregnskab. Af samme grund er grå Sundolitt Climate især attraktivt til byggerier, der skal miljøcertificeres.

 

Henrik Vasylyeva, direktør i Sundolitt, fortæller:

 

”I takt med øget opmærksomhed på byggeriets klimaaftryk, både i opførsel og drift, oplever vi større opmærksomhed omkring den grå Sundolitt Climate, der har en højere isoleringsværdi, end den vi kender fra hvid EPS. Det gør vi, fordi grå EPS influerer direkte på byggeprojektets CO2 aftryk. For jo bedre isoleringsværdi - jo mindre materialeforbrug – og dermed også færre CO2 ækvivalenter i byggeriets CO2 regnskab”.

 

sundolittGrå Sundolitt Climate bruges bl.a. til tagisolering, hvor en bedre isoleringsevne minimerer materialeforbruget og slanker tagkonstruktionen.

 

Hos Sundolitt Danmark forventer man efterspørgslen på grå EPS vil stige i 2022. Her er strømningen ”white-to-grey”, et strategisk omdrejningspunkt - ikke mindst i sammenligningen med andre isoleringsproducenter, der producerer isolering til varmere klimaforhold og med mindre holdbarhed.

 

Sundolitts Grøn Standard bliver mere grå

Med grå Sundolitt Climate får man til gengæld det hele: en optimal isolering i hele husets levetid. For at sikre den bedste sammenligning mellem isoleringsprodukter altid sker ud fra samme præmisser, opfordrer Sundolitt til, udover ønskede egenskaber, altid at være opmærksom på dokumentation for levetid, anvendelsestemperaturer mv. Kort sagt alt det, der kan påvirke materialernes holdbarhed og egenskaber over tid.


Med øget efterspørgsel på klimavenlige løsninger er Sundolitts GRØN STANDARD på vej til at blive mere grå. For skiftet ”white to grey” - fra hvid til grå - handler ikke kun om efterspørgsel – det er også et omdrejningspunkt, når man som Sundolitts går kompromisløst forrest for at gøre valget af miljørigtige isoleringsprodukter til en ny standard i byggeriet.

 

100% genanvendeligt

Grå Sundolitt Climate er isoleringsprodukter lavet af 98 % luft og 2 % polystyren, der er 100% genanvendeligt. Og genanvendt, det bliver det - helst i Sundolitts eget cirkulære kredsløb, hvor brugt EPS fra bl.a. fødevareindustrien bearbejdes på Sundolitts eget genanvendelsesanlæg og gennem ekstruderingsprocesser konverters om til almindeligt polystyren, som igen kan anvendes som råvare til nye produkter på koncernens fabrikker.

 

DSC_0202_shSundolitt genanvender brugt EPS i sit eget cirkulære system. Dermed bliver udtjent EPS til ny råvare, der anvendes til nye isoleringsprodukter

 

Kontakt Sundolitt direkte på tlf. 7011 1020 for yderligere information om fordelene ved grå Sundolitt Climate.

Kontaktinformation