sundolitt-radon-300

SUNDOLITT RADON SAFETY

Radonsikring med Sundolitt Radon Safety i terrændækket

 

Sundolitt Radon Safety til sikring af nybyggeri og eksisterende byggeri. En fugtspærre eller dampspærre kan ikke altid holde Radon ude af boligen. Derfor er det vigtigt at vælge en løsning, som etablerer et hulrum – eller suglag – under det radontætte lag, hvor den radioaktive gas kan ledes ud fra. Det isolerende radon suglag til brug under terrændæk består af EPS i en knop-formet plade der fås i størrelserne: S80 og S150.

 

Radonsikring direkte på sandpude

 

Radon Safety-pladerne lægges direkte ud på sandpuden – eller dit stabile og plane underlag. Knopperne skal vende opad. Ellers risikerer de små tomrum til radonsikring at blive fyldt ud med sand og medføre sætning og dertil miste deres effekt.

 

Oven på Radon Safety plader lægger du den primære isolering. Herefter støber du terrændækket og lægger gulv. Nu har du et terrændæk med mulighed for at lede gassen ud under bygningen.

 

En radonbrønd udskåret i isoleringslaget giver gassen mulighed for at sive ud af sugelaget mellem knopperne i Radon Safety-pladerne.

 

Hvordan kommer radon ind i boligen?

Radon er en radioaktiv gas, som stiger op fra undergrunden. Det er forskelligt fra område til område, hvor stor en mængde radon, der stiger op af jorden.

 

Radon kan påvirke menneskers lungevæv og ca. 300 danskere menes hvert år at få lungekræft på grund af langvarig påvirkning med radon.

 

Kontaktinformation