funderingssystem_1

SUNDOLITT FUNDERING

Isolering af fundament med Sundolitt fundering

Du kan isolere fundamenter og spare store mængder beton på samme tid med Sundolitt Grøn Standard-fundamenter. Vi har udviklet forskellige løsninger, så du er sikker på at finde en, der passer til dit byggeprojekt.

  • L-elementer til lav fundering af lette huse i op til 2 plan
  • F-elementer til træhuse og andre lette byggerier i op til 1,5 plan
  • U-elementer til fundering af tunge lavenergihuse i op til 2 fulde plan

Fælles for alle tre funderingselementer er, at du sparer på betonen. Fordi fundamentisoleringen udgør en stor del af selve fundamentet, skal du blot sørge for et stabilt, fladt og bæredygtigt underlag. Det kan for eksempel være en sandpude. Kort fortalt betyder Sundolitts fundamentisolering ...

  • Mindre gravearbejde
  • Store CO2-besparelser
  • Reduceret forbrug af beton
  • Bedre isolering i fundamentet og deraf lavere linjetab

Elementerne lægges direkte ud ved håndkraft og sættes sammen, så isoleringen danner dit fundament


Hurtigere fundering med fundamentisolering

 

Danskerne er klar til bæredygtigt byggeri, og det ses blandt andet ved, at flere entreprenører ønsker at bygge bæredygtigt. I det arbejde kan de få gavn af Grøn Standard-fundamenternes positive fordele.

 

Entreprenøren Holbøll forkorter byggetiden med Grøn Standard-fundamenter på et byggeri i Næstved. Her blev der lagt fundamenter til 50 rækkehuse på rekordtid. Isoleringen er fremstillet af 98 % luft indkapslet i 2 % genanvendeligt polystyren. Det gør fundamentisoleringen let at bære rundt på og justere ved håndkraft, så medarbejderne har mere energi til overs selv efter lange arbejdsdage.

 

Isoleringen er valgt af projektets totalentreprenør Hoffmann, som samtidigt ville undgå problemer med fugt i fundamentet. Ved at lægge en sandpude under fundamenterne er der skabt et effektivt drænlag under fundamentisoleringen, som heller ikke suger fugten til sig.

 

Fundamentisolering til bæredygtigt bygger

 

Sundolitts funderingsløsninger egner sig især til de entreprenører og typehusfirmaer, som ønsker at bygge bæredygtigt. Uvildige ingeniørers beregninger viser, at der er flere tons CO2 at spare i bygge-riet af ét enkelt hus, når det bygges på Sundolitt Grøn Standard-fundamenter.

 

For et stort typehusfirma vil det løbe op i en årlig CO2-besparelse på 2.900 tons.

 

Ud over den miljømæssige besparelse er der også mulighed for en økonomisk besparelse, der lader dig stå stærkere i markedet blandt andre entreprenører.

 

Hvis du oplever udfordringer med at få energirammeberegningen til at gå op i byggeprojekter, kan Sundolitts fundamentisolering være en del af løsningen. I Smørum har Grøn Standard-fundamenter gjort det muligt at gøre en moderne arkitektvision til virkelighed. Her fik bygherren et 290 kvadrat-meter stort hus med en indergård af kæmpe vinduespartier, fordi fundamentet kompenserer for varmetabet gennem de store glasflader.

 

Sikrer EPS-fundamenter mod sætningsrevner?

Noget tyder på, at risikoen for sætningsrevner minimeres, når du bruger Sundolitts fundamentisole-ring. Da bygningens betydelige laster hviler på det samme underlag, sker sætningerne ensartet gennem hele bygningen. Derfor kan Sundolitt efter årtiers brug af EPS-fundamenterne konstatere, at der endnu ikke er set sætningsskader i konstruktioner på Sundolitt-fundamenter.

 

Selvom den positive effekt ikke er officielt dokumenteret, er det en interessant gevinst ved de isolerende fundamenter i EPS.

 

Kontaktinformation