ROCKWOOL Thomas Kähler Long Term Value Creation

ROCKWOOL får bæredygtighedspris for at reducere byggebranchens klimapåvirkning

Billede: ROCKWOOLs bestyrelsesformand Thomas Kähler modtog den flotte særpris som en anerkendelse af den langsigtede indsats for grøn omstilling og ansvarlig virksomhedsdrift. Det foregik ved årets prisuddeling Sustainability Awards 2021 i Børssalen.

 

 

 

Ved årets Sustainability Awards 2021 modtog ROCKWOOL særprisen ”Long Term Value Creation” for langsigtet værdiskabelse. Prisen er en anerkendelse af ROCKWOOLs bidrag til at reducere byggebranchens klimapåvirkninger og accelerere den grønne omstilling. Det er EY og Dansk Erhverv, der står bag prisen, som onsdag aften blev uddelt på Børsen i København.

 

I begrundelsen lagde EY og Dansk Erhverv vægt på, at prisen anerkender de virksomheder, der arbejder dedikeret med bæredygtighed, og som har dokumenteret, at de gør en forskel:

 

”Med Særprisen for Long Term Value Creation vil vi gerne fremhæve og hylde dem, der sidder med løsningerne. Vi ønsker at sætte fokus på virksomheder, som i særlig grad har ambitioner inden for bæredygtighed, og som har vist stor dokumenteret impact. EY og Dansk Erhverv ser ROCKWOOL Group, som sådan en virksomhed,” siger Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark.

ROCKWOOL modtager prisen for bl.a. at have sikret store CO2-besparelser i byggesektoren gennem banebrydende teknologi, og fordi produkterne muliggør høj grad af genanvendelse. Samtidig spiller ROCKWOOLs globale planer for CO2-reduktioner ved produktionen af stenuld en væsentlig rolle samt det faktum, at ROCKWOOL-løsningerne bidrager til energibesparelser og sikkerhed.

 

”Bæredygtighed er dybt integreret i vores forretningsstrategi. Vores arbejde for at forbedre vores produkters positive indvirkning og minimere den negative effekt fra vores fabrikker er baseret på data, der kan verificeres eksternt. En langsigtet værdiskabelse er præcis dét, vi søger at opnå, og derfor værdsætter vi EY og Dansk Erhvervs anerkendelse af vores indsats,” siger Jens Birgersson, CEO for ROCKWOOL Group, om prisen.

 

ROCKWOOLs arbejde med grøn omstilling i Danmark startede med udvikling af en fleksibel smelteteknologi, der i 2021 kulminerede med, at de største ovne på de to danske fabrikker omstillede til CO2 neutral biogas fra årsskiftet 2021. Indsatsen har medført over 70% reduktion af CO2-udledningen fra ROCKWOOLs danske fabrikker.

 

Kontaktinformation