21_Rockwool_PMTek_0063

Isoleringsekspert bygger energineutralt domicil isoleret med ROCKWOOL

 

Fokus på driftsomkostninger i hele bygningens levetid og kvalitet i isoleringsmaterialerne giver god totaløkonomi. Derfor er PM Teknisk Isolerings nye domicil opført som et nulenergihus med isolering fra ROCKWOOL

 

Når man er specialist i teknisk isolering af ventilationsanlæg, skal der selvfølgelig også være styr på isoleringen i firmaets egne bygninger. Det er der i dén grad hos PM Teknisk Isolering i Hedehusene, hvor indehaver Allan Kasper for seks måneder siden kunne byde velkommen i firmaets nye domicil.

 

Den nye bygning, som rummer administration, aluminiumsværksted og lager, er nemlig opført med skarpt fokus på bæredygtighed med de bedste materialer, optimal isolering og maksimal udnyttelse af energien.

 

Resultatet er et energineutralt domicil, som ikke blot er flot og funktionelt, men også har opnået den højeste energiklasse: A2020. "Målet er, at vores samlede energiregnskab på årlig basis vil gå i nul," fastslår Allan Kasper.

 

Ekstra godt isoleret
Bygningen er opført af Midtjysk Albyg, og Allan Kasper har selv været dybt involveret i projektet. Derfor er det nye domicil ekstra godt isoleret med ROCKWOOL isolering i gulve, vægge og tag.

 

Desuden er der installeret luft-til-vand varmepumpe til brugsvand og gulvvarme, og solcelleanlæg, der leverer elektricitet til både varmepumpen, maskiner og belysning m.m.

 

For Allan Kasper var det helt naturligt at tænke bæredygtigt, da det var på tide at flytte ud af PM Teknisk Isolerings gamle ejendom og bygge et nyt fra bunden:

 

"Jeg synes, at vi alle er forpligtede til at tage hensyn til miljøet - også når man skal bygge nyt firmadomicil. For mig handler det både om ansvarlighed og om, hvad der giver økonomisk mening på længere sigt," siger han.

 

Bæredygtigt er en god forretning

Allan Kasper er nemlig ikke i tvivl om at bæredygtigt, energineutralt byggeri er en god forretning:

 

"Det handler jo ikke kun om, hvad det koster at bygge her og nu. Det handler lige så meget om, hvad det koster at bruge bygningen hver dag, mange år frem i tiden. Med et energineutralt hus har vi markant lavere driftsomkostninger år efter år, og det bliver noget, som kan mærkes på firmaets bundlinje."

 

At valget faldt på ROCKWOOL er ikke noget tilfælde. PM Teknisk Isolering er nemlig højt specialiseret i at isolere ventilationsanlæg, og her er der for Allan Kasper og hans omkring 40 medarbejdere ingen tvivl: Isolering fra ROCKWOOL løser opgaven hver gang.

 

Rådgivning og sparring

"Vi bruger kun ROCKWOOLs produkter. Det handler både om kvaliteten af isoleringsmaterialerne, og om at vi hos ROCKWOOL altid har adgang til højt kvalificeret teknisk produktrådgivning og sparring, når vi har brug for det," siger Allan Kasper og tilføjer:

 

"Vi har mange store - og ofte komplekse - opgaver i gang samtidig, og vi kan godt støde på udfordringer, hvor vi har brug for hjælp fra vores leverandør til at finde den helt rigtige løsning."

 

"Der har vi ikke tid til at vente på svar i flere dage, hvis leverandøren først skal sende en mail til hovedkontoret i et andet land. Hos ROCKWOOL får vi hjælp med det samme, og det er helt afgørende for, at vi kan levere til tiden og i den kvalitet, vi er kendt for."

 

For Allan Kasper betyder det også noget at have en leverandør, der lægger vægt på bæredygtighed og miljøhensyn, fortæller han: "På den konto har ROCKWOOL og vi meget til fælles. ROCKWOOL gør meget ud af at reducere spild, genanvende og producere bæredygtigt, og det er helt i tråd med vores tilgang."

 

Om PM Teknisk Isolering

 

PM Teknisk Isolering er specialiseret i tekniske isoleringsløsninger til ventilationsanlæg, både varme/kulde-, brand- og lydisolering. Virksomheden har eget værksted til produktion af aluminiumskapper og beskæftiger 40 medarbejdere.

 

 

FAKTA: Det nye domicil

 

Byggeperiode­: 2020

 

Areal/kvadratmeter:

  • 340 m2 kontor/administration
  • 190 m2 aluminiumsværksted
  • 390 m2 lager
  • 160 m2 udendørsareal under halvtag - til bl.a. opmagasinering af rester til genanvendelse

 

Bygningstype: Nybyggeri, erhverv

 

Andet:

  • Ekstra kraftig ROCKWOOL isolering af gulve, vægge og tag
  • Luft-til-vand varmepumpe til brugsvand og gulvvarme
  • Solceller
  • Lavenergibelysning (LED) inde og ude
  • Nulenergihus klassificeret A2020

 

Kontaktinformation