RW-RockZero-fredensborg-midler-039-_N2A9384

Innovativt byggesystem effektiviserer energirigtigt byggeri

ROCKWOOL har udviklet et patenteret alt-i-ét byggesystem til bærende vægge: Rockzero. Det modulære vægsystem gør det nemt at bygge energieffektivt, giver mere plads og mindsker risiko for fugt.

 

Designvenlige og tidsoptimerende byggesystemer bliver mere og mere populære, og her rammer ROCKWOOLs nye løsning Rockzero tidens trend. Rockzero, der i dag 22. oktober præsenteres på et webinar for byggebranchen, er nemlig et komplet bærende vægsystem. Webinaret kan følges live kl. 10.30 eller ses efterfølgende via rockwool.dk/rockzero.

 

- Det er et klimavenligt byggesystem bestående af bærende ydervægge, boligadskillende vægge og indervægge. Rockzero opfylder både den højeste standard inden for energieffektivitet og bidrager positivt til opnåelse af klassificeringer som Den frivillige bæredygtighedsklasse, Bygningsklasse 2020, passivhuse og nulenergihuse. Samtidig sikrer systemet en hurtig og effektiv byggeproces, fortæller Nina Dencker Nielsen, forretningsdirektør i ROCKWOOL Danmark og fortsætter:

 

- Forudsætningen for den gode energieffektivitet er en kombination af isoleringsevne, tæthed og eliminering af kuldebroer.

 

Giver flere kvadratmeter
Rockzero vægsystemet er en unik kombination af bærende søjler og isolering med reducerede kuldebroer, ROCKWOOL stenuldsisolering med ”indbygget” vindspærre og indvendige OSB 4-plader.

 

- Den unikke kombination resulterer i et banebrydende vægsystem, der består af få komponenter og giver en slankere vægløsning med lav u-værdi og optimal performance i hele bygningens levetid. Det giver flere nettokvadratmeter, der kommer både bygherre og beboerne til gode, forklarer Nina Dencker Nielsen.

 

Hurtig montage på byggepladsen
Byggesystemet leveres i en samlet leverance. Da systemet er skræddersyet til projektet, er det hurtigt og nemt at samle, og kræver ingen store tilpasninger. Systemet kan enten leveres og monteres på byggepladsen eller som præfabrikerede vægelementer, hvis byggeprocessen skal forkortes yderligere.

 

Nul skimmelsvamp
I byggebranchen er det et kendt problem, at der under byggeprocessen utilsigtet bygges fugt ind i bygningen, som øger risikoen for, at skimmelsvamp bliver et problem i det færdige nybyggeri.

 

- Rockzero minimerer risikoen for skimmelsvamp, fordi det er en diffusionsåben konstruktion, og fordi den afkortede monteringsfase sikrer hurtig lukning af byggeriet. Rockzero reducerer kuldebroer og linjetab omkring vinduerne og giver derfor en ensartet indvendig overfladetemperatur, mindsket indvendig kondensering og mindsket risiko for skimmelsvamp til følge. Tilmed forbedres konstruktionen idet Rockzero består af uorganisk materiale i hele den udvendige kolde zone, hvor dugpunktet ligger, siger Nina Dencker Nielsen.

 

Genanvendelse i højsædet
Alle dele i systemet kan genanvendes. Princippet om enkelt og hurtig montage kan også bruges, når byggeriet til sin tid skal demonteres, da vægsystemet simpelt kan skilles ad igen.

 

ROCKWOOL isolering er i øvrigt fremstillet med en tredjedel genanvendt materiale, og det gælder naturligvis også isoleringen i vores Rockzero system. Lige som anden ROCKWOOL isolering kan det genanvendes igen og igen uden at forringe kvalitet og ydeevne.

 

RW-RockZero-fredensborg-midler-044-_N2A9438

 

FAKTA om ROCKZERO:

 

  • Rockzero er et byggesystem, der inkluderer alt imellem den indre og ydre beklædning inkl. åbninger til vinduer og døre. Vinduer kan monteres direkte i den skruefaste isolering.
  • Rockzero tilbyder stor grad af designfrihed og valgfri facadebeklædning.
  • Ved at integrere stenuldsisoleringens termiske egenskaber med den byggetekniske konstruktion af boligen, gør Rockzero det muligt at bygge boliger, der opfylder de højeste standarder inden for energieffektivitet og genanvendelse.
  • Forudsætningen for den gode energieffektivitet er en kombination af isoleringsevne, tæthed og eliminering af kuldebroer. Rockzero lever op til kravene for energineutralt byggeri og BR20 lavenergiklasse.
  • Stenulden i Rockzero-systemet fremstilles på ROCKWOOLs danske fabrikker, der fra årsskiftet omstiller til fossilfri produktion med biogas, og som derved reducerer CO2-udledningen med 70%.

 

Se vores video om Rockzero her

 

For yderligere information kontakt venligst:
Kommunikationschef Liza Andersen, mobil 41 50 88 41
Mail: liza.andersen@rockwool.com

Kontaktinformation