JCB datid, nutid og i fremtiden

JCB datid, nutid og i fremtiden

Nicolaisen & Larsen A/S solgte d. 15/6-1984 deres første JCB teleskoplæsser til Carl Andersen. Nu har sønnen overtaget og det er stadig JCB maskiner, der køres med på maskinstationen.

Carl Andersen kan prise sig med at være den første kunde til en JCB teleskoplæser herhjemme i Danmark. Siden 1984 er der sket mange ændringer, den første teleskoplæsser er gået på pension og det er Carl Andersen også, mere eller mindre da. Han er stadig at finde i virksomheden for at hjælpe sønnen Morten Andersen med det, der nu skal laves i virksomheden.

Andersen Maskinstation som firmaet hedder i dag, startede som landbrug med primært halmballeproduktion. Sønnen Morten Andersen overtog firmaet i 2002.

Den første teleskoplæsser købte Carl på Agromek i 1984, valget faldt på en JCB 520-4 HL teleskoplæsser, og salget stod Peder Nicolaisen fra Nicolaisen & Larsen A/S for. ”Vi købte JCB teleskoplæsseren i sin tid, da jeg mener det var en af de eneste mærker, der havde teleskoplæssere og vi har aldrig fortrudt det. Vi har i en kort periode haft et konkurrerende mærke ind over, men det var ikke os og vi gik hurtigt tilbage til JCBs maskiner” udtaler Carl Andersen, tidligere ejer.

”For os er JCB mærket ensbetydende med kvalitet og det lever altid op til vores forventninger og det samme gør Nicolaisen & Larsens’ service. De ringer jævnligt til os for at høre om der er noget vi skal have lavet, når de er i området. De har nogle fantastiske montører, der har styr på det de laver og de leverer altid” udtaler Morten Andersen, ejer.

Hos Nicolaisen & Larsen var man dengang sikker på, at de første teleskoplæssere ville gå til byggeriet, da disse kunder havde lignende maskiner, og man tydeligt kunne se fordelen for dette segment. Dog viste det sig hurtigt også landbruget kunne se store muligheder ved JCBs teleskoplæssere. Sidenhen har det været ligeligt fordelt mellem landbrug og byggeri, der nu begge bruger teleskoplæssere flittigt.

Godt samarbejde

Nicolaisen & Larsen A/S afholdt i 1980’erne halmbjærgningsdemonstrationer i nærheden af Grenå, hvor Nicolaisen & Larsen havde stillet en teleskoplæsser til rådighed. Maskinen var blevet udstyret med et halmspyd designet af Carl Andersen, så flere kunne se fordelen i denne type maskine. Halmspyddet kunne flytte 2 halmballer ad gangen op i en højde af 6,65 m og med en vægt op til 2 ton. Dette var med til at vise maskinens kunnen på en ny og revolutionerende måde.

”Det var et godt samarbejde vi havde med vores gode kunde Carl Andersen. Han var med til at vise, at en JCB teleskoplæsser kunne bruges på nye måder og hjalp os med at vise kunderne mulighederne” udtaler Peder Nicolaisen, medejer af Nicolaisen & Larsen A/S.

JCB teleskoplæssere fejre 40 års jubilæum

Det er 40 år siden den første JCB teleskoplæsser rullede over produktionsbåndet i 1977. Siden den dag er mere end 220.000 teleskoplæssere rullet ud til kunder verden over. Dermed er JCB verdens førende leverandør af teleskoplæssere og navnet JCB står dermed også på 1 ud af 3 af de teleskoplæssere, der kører rundt i verden. På produktionsbåndet i Rocester ruller der en ny JCB teleskoplæsser af båndet ca. hvert 6 min for at følge med efterspørgslen på de gule maskiner. 


 ”Jeg er stolt over at vi forhandler JCB maskiner og har Andersens Maskinstation som kunde, det betyder at vi gør noget rigtigt og formår at skabe holdbare relationer til vores kunder, som er det vigtigste for at vi har en bæredygtig forretning.”  udtaler Morten Krusborg, Adm. Direktør hos Nicolaisen & Larsen A/S.

 

 

Kontaktinformation

  • Reesink Construction A/S
  • Holmegade 58, 6990, Ulfborg
  • Tlf: 70 10 12 14
  • Web: https://www.jcb.dk/
  • Email : jcb@jcb.dk