IMG_0277

Maskinkraft og brugervenlighed i centrum

 

Recycling Danmark ApS er med sin nye JCB 457 gummihjulslæsser også blevet JCB-bruger. En demo overbeviste om maskinens egenskaber, og så var valget ikke så svært.

 

Recycling Danmark ApS har netop taget en ny JCB 457 gummihjulslæsser leveret af Reesink Constructions afdeling i Ringsted i brug, og dermed er JCB også her blevet en vigtig brik i den daglige drift. Maskinen er den første JCB hos Recycling Danmark. Den er en fast del af maskinparken i et af de tre maskinsæt, der hver dag nedknuser tonsvis af materialer, så de kan bruges til nye formål i bygge- og anlægsindustrien.

 

”Vi fik maskinen leveret til en demo i januar, og det forløb så godt, at vi besluttede at købe maskinen, der passer godt til vores behov i forhold til maskinkraft og kapacitet, og den har en række brugermæssige fordele”, fortæller ejerleder Johnny Steenberg fra Recycling Danmark ApS.

 

 

IMG_0249

 

 

Knuser materialer til genbrug

Johnny Steenberg stiftede virksomheden Recycling Danmark for et par år siden, og udviklingen har været markant. I dag råder firmaet over tre komplette maskinsæt, der hver især består af en mobil knuser, gravemaskine, gummiged og transportmateriel. Med base i Slagelse opererer de 10 medarbejdere over hele Danmark med en overvægt af opgaver i hovedstadsområdet og på det øvrige Sjælland.

 

Opgaverne er forskellige, men består i deres kerne altid af nedknusning af et materiale, der så kan genanvendes til nye formål, for eksempel i vejkasser, til fundamenter og belægning. Knuserne er udstyret ned udskiftelige sold, så det neddelte materiale kan leveres i de fraktioner, der passer til den nye anvendelse.

 

”Vi knuser beton i forbindelse med nedrivninger, affaldsbeton fra betonfabrikker, sanitet, natursten fra grusgrave og andet, og som noget specielt har vi neddelt glas fra Holmegaard, så det kan oparbejdes igen. Når de lægger affaldsglas i bunke, smelter det så at sige sammen og skal knuses for at kunne bruges i de videre processer”, fortæller Johnny Steenberg.

 

 

IMG_0296

 

 

Kraft og brugerkomfort

I det daglige arbejde med den nye JCB 457 er det især to ting, der betyder noget for Johnny Steenberg og hans folk: Hjullæsseren har med sine 282 HK (1.350 Newtonmeter ved 1.300 omdrejninger) det nødvendige kraftoverskud, og den udgør en komfortabel arbejdsplads. Det sidste betyder rigtig meget, når man som maskinfører sidder 8-10 timer om dagen i førerkabinen.

 

”Vi oplever, at der gemmer sig en god maskinkraft under motorhjelmen. Vi tager nemt 6,5 tons i skovlen ad gangen, og det er fint for os!”, siger Johnny Steenberg.

 

Maskinføreren har en behagelig arbejdsplads med en kabine, hvorfra der er et særdeles godt udsyn til arbejdsområdet. Hydraulikcylindrene til læssearm og skovl er placeret ude i siderne og ikke midt for. Det giver et godt overblik og gør læssearbejdet nemmere.

 

”I kabinen er det vigtigt, at betjeningen af de hyppigste funktioner foregår via klaver og ikke med et joystick. Klavertasterne belaster håndled og fingre minimalt, og det betyder meget, når man har lange arbejdsdage. Det giver en nem betjening og afslappet kørsel. Når vi er ude på job, betyder det tit arbejdsdage på 8-10 timer om dagen i læsseren”, siger Johnny Steenberg.

 

Da maskinen er ny i maskinparken hos Recycling Danmark, har Johnny Steenberg endnu ikke gjort sig de store erfaringer med service og vedligehold. Den daglige service foregår dog nemt via de servicepunkter, som skal gennemgås, og på den overordnede service har firmaet valgt at tegne en serviceaftale med Reesink Construction, så alt er lagt i faste rammer.

 

”Vi kan godt lide at have en vis tryghed omkring vores materiel, og det mener vi, at vi får på denne måde”, slutter Johnny Steenberg, Recycling Danmark ApS.

 

Kontaktinformation

  • Reesink Construction A/S
  • Holmegade 58, 6990, Ulfborg
  • Tlf: 70 10 12 14
  • Web: https://www.jcb.dk/
  • Email : jcb@jcb.dk