<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> OPTIMUM moduler skaber bedre arbejdsforhold i Postbyen
Mobilhouse A/S

Annonce

OPTIMUM-moduler skaber bedre arbejdsforhold i Postbyen

Midt i hjertet af København er den nye bydel Postbyen ved at tage form. Det ambitiøse byggeprojekt har skabt et behov for en stor skurby, og her er det muligt at se de helt nye OPTIMUM-moduler fra Mobilhouse. De er nemlig taget i brug af den erfarne entreprenør KPC, der bl.a. skal opføre de karakteristiske tårne, som vil blive et nyt vartegn i for området.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Byggepladsen i det indre København summer af aktivitet. Foruden den omgivende trafik og hovedbanegårdens rumlende toge, ser man straks de mange kraner over Postgrunden. Lastbiler kører i en lind strøm ind og ud af byggepladsen. For lægmanden virker byggegrunden kaotisk, men alle mand på pladsen ved præcist. hvad der skal foregå. Alt er planlagt ned til mindste detalje, så det store puslespil kan gå op i en højere enhed.

 

Postgrunden, der på sigt vil blive til Postbyen, bliver en ny og spændende bydel, der vil være et samlingspunkt i bykernen. Men de næste mange år vil det fortsat være en travl byggeplads.

 

Her er noget af det mest iøjnefaldende, den store skurby, hvorfra byggeriet planlægges. Den huser et væld af eksperter, der på hver sin måde er med til at få byggepladsens store tandhjul til at køre rundt.

 

Det er også værd at bemærke, at denne skurby ikke er som andre. Entreprenøren KPC, der er den ene af Postbyens to hovedaktører, har nemlig ikke valgt den traditionelle skurvognsløsning til sine medarbejdere. Derimod har man gået med Mobilhouses OPTIMUM-moduler, der både er markedets mest bæredygtige moduler samtidig med, at indeklimaet og komforten er på niveau med et nybygget kontor.

 

7_Kantine med kokken_1600

 

Levede op til skærpede krav

Men hvorfor valgte KPC netop OPTIMUM-løsningen?

 

- Jeg kendte ikke til OPTIUM-modulerne i starten, men jeg snakkede med Mobilhouse og blev introduceret til dem og var positivt overrasket. Lovkravene til vores skurvogne skærpes hele tiden, og det samme gør vores egne krav, så det var rart at finde noget, der levede op til begge, fortæller Mickael Gabriel Andersen, der er projektleder hos KPC København. Han fortsætter:

 

- Vi er på en trang byggeplads, hvor plads er en luksusvare. Jeg ønskede mig pavillonkvalitet, men med skurvognens størrelse, hvilket jeg kunne få med OPTIMUM-modulerne, der var små og fleksible, hvilket lettede hele planlægningen i forhold til etablering af skurbyen.

 

Læs også: Mobilhouse har udviklet et guldcertificeret modul med et indeklima i særklasse

 

Godt indeklima, nydelige facader

Planlægning er nøglen til succes på den moderne byggeplads, og meget arbejde foregår indenfor kontorets fire vægge. Derfor var KPC også fast besluttet på at medarbejderne skulle have de bedst tænkelige arbejdsforhold:

 

- Vi skal være på den her byggeplads i fire år. Vores medarbejdere skal føle sig godt tilpas og have de bedst tænkelige rammer for at udføre deres arbejde. Derfor var det rart med nogle moduler, hvor indeklimaet var i top, og der var en stor fleksibilitet i forhold til indretningen. Set udefra er de også pæne. Alt er indbygget, så der hænger ikke ledninger, aircondition og alt muligt foran dem. Vi har en pæn facade, hvilket vi alle sætter pris på. Det samme gælder vinduerne, der er produceret af indbrudssikkert glas, så man har ikke behov for at montere tremmer eller andre grimme løsninger, siger Mickael og afslutter:

 

_DSF0704 Tre trins trappe og varmepumpe_1600

 

- Vi var også tilfredse med, at alle svalegange var monteret, da modulerne ankom på pladsen. Det er rart at alt spiller, når det leveres, for i sidste ende sparer det os en masse tid. Når vi vælger en given løsning, har vi altid fokus på, at det skal hjælpe os i vores daglige arbejde og skabe de bedste rammer for medarbejderne.

 

Der har også været stor glæde over at modulerne er lydtætte, så den larmende byggeplads forstyrrer ikke alle dem, der enten arbejder eller holder pauser i modulerne. At det er 2,5 meter til loftet, skaber også luft og der er tænkt over alle aspekter af det akustiske indeklima.

 

DGNB-guld til OPTIMUM og store energibesparelser

OPTIMUM-modulerne er blevet undersøgt og testet af Rambøll, hvilket har resulteret i en DGNB-guld klassificering. Kombinationen af grønne materialer såsom træ, en god isolering, akustik og meget mere har resulteret i den flotte certificering. Med et øget fokus på byggepladsens miljøpåvirkning har OPTIMUM-modulerne også en vigtig rolle at spille i fremtidens bæredygtige byggeri. Modulerne vil kunne bidrage positivt med 2,2 procentpoint, når den samlede score ved et DGNB-projekt regnes sammen og efter 2020-reglementet leverer de imponerende 13%.

 

Sammenligner man OPTIMUM-modulerne med traditionelle skurvogne, vil man også kunne opnå en energibesparelse på hele 66%, hvilket resulterer i både grønne og økonomiske fordele for entreprenøren.

Kontaktinformation
Mobilhouse A/S
Amerikavej 1
7000 Fredericia
Tlf:70203566
Email:   info@mobilhouse.dk