Amager blev hjemsted for bæredygtigt match

Ejendommen Seerupgaard er det perfekte match mellem økologiske grundtanker og to bæredygtige og innovative bygge-og facadesystemer

 

Tekst af Tim Panduro

 

Et økologisk landbrug tæt på storbyen – og opført i materialer, der understøtter tanken om bæredygtighed og miljøvenlighed. Det var visionen for Seerupgaard på Amager – en vision, der er blevet virkelighed og har fået masser af opmærksomhed. I maj kunne tv-seerne følge med i DR-programmet ”Fra idé til drømmebolig”, hvor netop Seerupgaard var i fokus. Her fulgte seerne tilblivelsen af ejendommen og se, hvordan den blev udstyret med markante tag-og facadeløsninger i skifer.

 

Tag-og facadevirksomheden KOMPROMENT stod for leverancen af skiferbeklædningen, der er nyudviklet i samarbejde med tegnestuen Een til Een.

 

- Vi er glade for at være med til at støtte visionen om en grøn levevis, for det ligger fuldstændigt i tråd med vore egne ideer om bæredygtighed, siger salgsdirektør Kim Kristensen, der fortæller, at Een til Een benytter egenudviklede byggeklodser i krydsfinerplader og efterspurgte en tag-og facadeløsning, der ikke vejede for meget og let kunne monteres på de lette elementer. Desuden skulle de have en bæredygtig profil.

 

Læs mere om Tage

 

Debut for nyt system

Det førte til en KOMPROMENT-løsning i naturskifer kaldet D-Wall.

 

- Det er naturskifer, som er cradle-to-cradle-certificeret. Desuden indeholder det ikke krom 6 eller kviksølvholdige forbindelser, der ellers kan forekomme naturligt i skifer. Så det er yderst velegnet til et bæredygtigt landbrug, siger Kim Kristensen, der glæder sig over, at Amagerprojektet blev premieren på D-Wall i Danmark. '

 

- Det bæredygtige element er en del af vore DNA, så matchet med Seerupgaard er fuldstændig perfekt. Vi har efterfølgende startet flere projekter, og det glæder os, at vores satsning på det bæredygtige lige så stille bærer frugt og bliver kendt gennem et prestigeprojekt som dette, siger Kim Kristensen.

 

Læs også Én til Èn om Den grønne Friskole: Bæredygtighed er noget, vi opnår i fællesskab

 


Lang levetid

Kim Kristensen er glad for at KOMPROMENT i samarbejde med Éen til Éen har udviklet D-WALL således, at det passer perfekt til Éen til Éens` byggeklodser i krydsfiner:

 

- Deres byggesystem er helt unikt, og det bliver underbygget af vores lige så unikke facade-og tagsystem, så vi glæder os meget til at udvide vores samarbejde, siger salgsdirektøren, der fremhæver flere kvaliteter ved D-Wall.

 

Læs mere om Bæredygtighed

 

- Det er ganske simpelt æstetisk flot, og det underbygges af, at der ikke er synlige ophæng. Samtidig er skifers levetid 80 år, og montagesystemets levetid matcher det. Så man har ingen vedligehold og ingen driftsomkostninger i hele systemets levetid, siger Kim Kristensen.

Kontaktinformation