HAAN-3-maj17

”Har du mere end 10 ejendomme, giver det mening at være med i et benchmark”

 

Som bygningsejer eller ejendomsadministrator er der værdi i at have sine bygninger med i benchmark om energibesparelser. Det er data lige ned i lommen, fortæller Hans Andersen, energichef i DEAS.

 

 

 

TEKST /SUSANNE NOER BRANDT

Akademisk medarbejder, Energispring, et partnerskab i Københavns Kommune

 

 

Når man har en stribe af ejendomme at administrere, får man data foræret ved at få sine bygningers energiforbrug sammenlignet med andre via benchmarking. Det har DEAS, selskab for ejendomsforvaltning, haft glæde af i syv år som af partnerskabet Energispring, drevet af Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR.

 

FEJLKILDER BLIVER FUNDET

Hvert kvartal får DEAS en rapport med fjernaflæste data på vand- og varmeforbrug for deres bygninger - på timebasis. Det betyder, at de hurtigt kan spotte ’synderne’ og gå efter fejlkilden.

 

- Vi har fået endnu mere fokus på afkøling, for det viser benchmarket meget tydeligt. På den måde har vi f.eks. hurtigere fundet frem til varmtvandsbeholdere, som skulle afsyres, eller sommerventiler på fjernvarmeanlæg, som skulle indstilles på ny, forklarer energichef Hans Andersen, der til daglig rådgiver DEAS’ kunder om klimarigtige tiltag.

 

DEAS har sit eget system til energistyring, men det giver god mening at kunne krydstjekke med de data, de får via HOFORs system, som leverer fjernaflæste data på timebasis.

 

- Vi er gået fra at have en vicevært ude og aflæse hver måned i hver enkel ejendom, til nu at få leveret viden om forbruget via en datatjeneste, og det er vigtig viden for os.

 

JA TAK TIL SAMMENLIGNELIGE DATA PÅ EL-FORBRUG

Stod det til Hans Andersen, kunne benchmark-værktøjet give endnu mere værdi, hvis det var landsdækkende. Foruden at når man er så mange sammen, giver det mening også at sammenligne data på el-forbrug, som Energispring er ved at udvikle på. Det ved Hans Andersen en del om, da han sidder med i følgegruppen.

 

- Vi vil gerne deltage aktivt og skabe opmærksomhed om energibesparelser for at få flere med på en bæredygtig omstilling.

 

Det er gennem samarbejde, at vi kan fremme bæredygtighed, og vi har et ansvar for at gøre vores erfaring gældende og tage værdifuld viden med hjem til DEAS.

 

VIDENDELING OG INSPIRATION TIL ENERGIBESPARELSER

DEAS har et stærkt engagement i det københavnske partnerskab Energispring og har været med siden begyndelsen i 2016. Videndeling om nye måder at arbejde med energi på giver inspiration til DEAS, men også deres kunder, som bl.a. tæller pensionsselskaber som PKA, AP Pension og P+ Pension. 

 

GRATIS VÆRKTØJER TIL ALLE VIA ENERGISPRING:

Alle bygningsejere, ejendomsadministratorer eller boligforeninger kan frit hente inspiration og få værktøjer til varmecentraler og -kældre. Partnerskabet Energispring deler nemlig gerne ud af materialer, som kan hjælpe til at sænke energiniveauet og bidrage til et bedre klima. Hent værktøjer og læs mere her

 

Kontaktinformation

  • Energispring Sekretariatet
  • Njalsgade 13, 2300, København S
  • Tlf: 27 11 28 59
  • Web: https://energispring.kk.dk/
  • Email : energispring@tmf.kk.dk