<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vejen til det gode tag Glaserede tagsten uden problematisk genskin
Jacobi Tegl

Annonce

Vejen til det gode tag: Glaserede tagsten uden problematisk genskin

Glaserede tagsten er ikke alene skønne at se på, de har også en utrolig styrke og holdbarhed. Dog kan genskæret fra glasuren genere naboerne i en sådan grad, at man kan få forbud mod at bruge disse sten. Men med det store udvalg af matglaserede tagsten fra Jacobi Tagtegl, er det muligt at opnå alle den glaserede tagstens fordele uden problemerne med refleksioner og genskær.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Glaserede tagsten blev i begyndelsen af 00’erne allemandseje. De førhen eksklusive og meget dyre sten kunne nu bruges på villavejene fremfor slotte og palæer. Men efter noget tid så man en negativ følgevirkning ved de mange huse, der nu glimtede i solen med de glaserede tagsten: Solens stråler endte med at genere omgivende naboer og i 2010 kom et vendepunkt, da en husejer ved Aarhus måtte lægge et nyt tag efter klager fra naboerne. Men hvorfor så overhovedet bruge glasur på tagstenene?

 

- Glasur er en fantastisk overflade på tagsten, der garanterer et flot og holdbart produkt. Derfor er det ærgerligt at den traditionelle glaserede tagsten har sine udfordringer i forhold til genskær. Men løsningen er ganske enkel. Vi har Danmarks største udvalg af matglaserede tagsten, hvor man får alle glasurens gode egenskaber uden det generende genskin, fortæller Erik Jørgensen, adm. Direktør i Jacobi Tagtegl. Han fortsætter:

 

- En høj reflektionsværdi betyder også, at man har svært ved at se tagstenenes rigtige farve, hvilket er en skam. Taget er jo husets visitkort. Det er det første man ser, og det er den vigtigste og største investering for en husejer.

 

Man hvordan måler man reflektionen på tagsten, og hvordan sikrer man sig, at genskæret ikke kommer i konflikt med kommunernes regulativer?

 

- Når man taler om glansværdier, måles de på en skala fra 1 til 100. En klassisk tagsten af typen Højglans Vulkansort ligger på 82. Vores nye Silkeglaseret Vulkansort ligger derimod på 16. Der er allerede nu blevet taget rigtig godt imod denne nyhed. Tagstenen er ikke alene flot, men føles også helt fantastisk. når man rører ved den. Den er helt fløjlsblød, men man kan samtidig mærke, at det er en tagsten, som kan tåle vind og vejr. Vi bliver ofte kontaktet af vores kunder og kommuner i forhold til glansværdierne. Da alle vores produkter er testet af Teknologisk Institut efter prøvningsmetode ISO 2813, så vi kan garantere, at alle oplyste tal, er dokumenterede, siger Erik Jørgensen.

 

J13v Silkeglaseret Vulkansort tagfladeSilkeglaseret Vulkansort tagflade
 

Læs også: Jacobi Tegl leverer 30.000 kvadratmeter tegl til renoveringsprojekt

 

Eksperter i tagsten

Hos Jacobi Tagtegl er man godt tilfredse med den positive modtagelse, som de matglaserede tagsten har fået, og man sætter en ære i at rådgive og vejlede alle slags kunder:

 

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi lever og ånder for teglet som materiale her i virksomheden. Vi er teglnørder og kender til alt om lertyper, glasur og overflader. Vi er derfor glade for at kunne rådgive alle vores kunder, om end det er den lille murermester, storentreprenøren eller arkitekten. Vi mærker, at folk handler med os, fordi vi tilbyder kunderne kvalitetsprodukter, faglig sparring og rådgivning gennem hele processen, forklarer Erik Jørgensen.

 

- Vi er en del af et tysk teglværk, hvor man altid har haft en kompromisløs tilgang til lerets kvalitet. Man skal jo huske, at lige meget hvordan vi forarbejder leret, så bliver tagstenen aldrig bedre end det ler, den består af. Og vores ler er i en liga for sig. Som nævnt er et tegltag en af de største investeringer, en husejer kan foretage sig, og for os gælder det om, at den investering har så lange udsigter som muligt. Tagstenene skal ikke alene holde i lang tid, de skal også ældes med ynde. Det betyder også, at vores tagsten kommer med en garanti på 30 år, så både slutbrugeren og håndværkerne kan vælge vores tagsten med ro i maven, siger Erik Jørgensen og afslutter:

 

- Jeg vil opfodre til at man går ind på vores hjemmeside og bestiller en prøve af stenen, så man ved selvsyn kan se og føle kvaliteten. Her er det jo også muligt at se vores samlede produktkatalog, så man kan få inspiration til ens næste projekt.

 

J13v Silkeglaseret Vulkansort
J13v Silkeglaseret Vulkansort tagsten

 

Bag om den Silkeglaserede Vulkansort

Jacobis flade falstagsten J13v, Silkeglaseret Vulkansort, har alle den glaserede overflades fordele både i forhold til styrke og hårdhed. Samtidig undgår man reflektering, hvilket også betyder, at man kan se teglens reelle farvespil. Leret kommer fra Tyskland og er af den højeste kvalitet, så man er sikret et naturligt og langtidsholdbart produkt.

Kontaktinformation
Jacobi Tegl
Oddesundvej 37
6715 Esbjerg
Tlf:75125362
Email:   info@jacobi-tagtegl.dk