<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Stop op i tide og undgaa arbejdsulykker med SEEN anti kollisionssensor
HSØ

Annonce

Stop op i tide og undgå arbejdsulykker med SEEN anti-kollisionssensor

 

Det nye ved SEEN anti-kollisionssensor er, at den kun giver akustisk alarm ved risiko for påkørsel. Både fører og gående får alarmen. Ellers er bakalarmen lydløs, og det gavner arbejdsmiljøet, siger Henrik Sørensen, HSØ ApS, der forhandler SEEN.

 

 

Tekst af Malene K. Holm

 

 

Sikkerhed og forbedring af arbejdsmiljø på byggepladser er noget, maskinvirksomheden HSØ ApS går op i. Med 35 års erfaring i fejlfinding, reparation og service af maskiner til entreprenører, marine, landbrug og anlægsgartnere, har Henrik Sørensen og HSØ ApS indgående maskinteknisk viden og branchekendskab.

 

For HSØ ApS er det ikke kun vigtigt, at maskinerne virker, de vil også gerne bidrage til, at sikkerhed og arbejdsmiljø er i top.

 

  • Det er forfærdeligt, når der sker påkørsler, og det er jo der, jeg gerne vil ind og gøre en forskel, siger Henrik Sørensen. Det gælder om at værne om de farlige situationer, hvor der står en i feltet bagved din maskine, så du ikke kan se personen, eller der pludselig kommer en gående ind over sporet, imens du drejer.

 

Højere sikkerhed og mindre støj

Vi kender det, at arbejdsdagen på byggepladser kan være en koncert af bippen. Kører der otte til ti maskiner på pladsen, bliver man tolerant over for den ensartede bippe-lyd, hver gang de bakker.

 

I byområder, hvor maskiner kun må køre i kortere tidsrum pga. støjen fra bakalarmerne, vil den lydløse sensor kunne afhjælpe larmen og måske forlænger de daglige arbejdsrum.

 

  • I dag er en almindelig bakalarm kun en akustisk alarm, der støjer, når maskinen bakker. SEEN bakalarmen giver kun lyd, når den måler, at der er fare for en kollision. Så begynder den at give en akustisk alarm bagud og samtidig inde hos føreren. Det gør, at der kan ske noget aktivt, nemlig at bremse op, siger Henrik Sørensen og fortsætter:

 

  • Jeg snakker med flere af de gutter, der går på pladsen og arbejder, går med skovl eller gør klar til støb eller strøm. De går med høreværn, fordi maskinerne bipper. Her kan den lydløse bakalarm være med til at højne det generelle arbejdsmiljø. Det er den helt store forskel.

 

 

IMG_20210916_104742
IMG_20211006_080438
IMG_20200831_125242 (2)
 
 

 

Læs også: Indlæg af Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri: Et godt arbejdsmiljø er alles ansvar

 

Reagerer på reflekstøj og -bånd

SEEN anti-kollision sensor virker ved, at den registrerer og måler på reflekser, der sidder enten på sikkerhedstøj eller bånd. Sensorerne dækker et 8 meter felt bagud og ud i en vinkel på 60 grader.

 

  • SEEN systemet er robust og pålidelig, fordi det er så simpelt. Det er lavet af kvalitetskomponenter og kan tilpasses alle maskiner og områder. Det er også nemt at sætte op med en smule oplæring og en pc, fortæller Henrik Sørensen. Det skulle gerne være, at sensorerne bliver lige så meget standard, som andet ekstraudstyr. Så når man får leveret en ny maskine, så er den simpelthen bestilt med SEEN sensorer på.

 

Anti-kollisionssensorerne passer til alle maskiner på lukkede byggepladser, eller i virksomheder med en politik om, at man går i sikkerhedstøj eller reflekstøj. Andre arbejdsområder kan være gaffeltrucks på et lager; asfaltarbejde, hvor der køres med tromler og på vejene; havne- og marinekonstruktioner.

 

 

IMG_20210223_091031

 

 

Kamera-nyhed

Som noget helt nyt fås SEEN anti-kollisionssystemet med et kamera. Det fungerer som et Gopro kamera og optager bagud, når den akustiske alarm giver lyd. Derved kan man optage nærved-ulykker og anvende det til forbedring af sine arbejdsprocesser.

 

Kontaktinformation
HSØ ApS
Hallundkær 143
9320 Hjallerup
Tlf:26 28 40 33
Email:   hsoe@hsoe.eu